Van achteruitkijkspiegel naar mist

Tijdens de persconferentie kreeg ik gisteravond even een déjà-vu van één van de eerste persconferenties. Daarin vertelde Hugo –met de mooie schoenen– de Jonge breedvoerig als altijd dat we in verband met een gebrek aan actuele info gedwongen waren om in de auto te rijden met alleen zicht in de achteruitkijkspiegel …

Na het wazige verhaal van Jaap –pratende baard– van Dissel had ik gisteravond het gevoel dat we weer volledig terug zijn bij af. Met een paar minimal art foto’s die ik in 2014 heb gemaakt, vervang ik die achteruitkijkspiegel hier vandaag visueel door mist in onbekend terrein …

Eigenlijk weten we dus nog steeds niet precies welke kant we op gaan en wat er op ons afkomt. Laten we voorlopig maar weer uitgaan van een positief scenario en hopen dat de lucht begin volgend jaar langzaam begint op te klaren. Want het kan natuurlijk ook zo zijn, dat de mist wordt verdreven door wind en aanstormende donkere wolken. Maar daar ga ik dus eerst maar niet van uit …

32 gedachten over “Van achteruitkijkspiegel naar mist

 1. Je foto’s zijn mysterieus. Al dat ander gedoe minder. Hier begrijpen we maar niet waarom er in Nederland nu plots zo hevig wordt gereageerd, daar waar jullie land vroeger altijd veel toegeeflijker was dan hier in België. Wordt er nu niet overdreven veel paniek gezaaid?
  Wij hebben woensdag terug een persconferentie, maar hopen vurig dat ons land niet volgt, de cijfers verbeteren en reeds 30% kreeg de booster. Dan vraag je je toch af waarvoor dit allemaal dient als je dan toch terug op slot moet?

  Geliked door 1 persoon

  • Laat ik eens wat proberen. Er wordt nu vooral gekeken naar Londen, waar het aantal besmettingen elke 2 dagen verdubbelt. De eerste geluiden uit Zuid-Afrika waren dat Omikron misschien wat minder ziekmakend zou zijn dan Delta-variant, maar ook daarover komen vanuit Londen minder positieve geluiden. Er is in ons land te laat begonnen met boosteren, en dat boosteren verloopt nog allerminst goed. Voeg bij dat alles dat onze i.c.’s nu al ongeveer aan hun maximumcapaciteit zitten. Door voortdurend late of verkeerde beleidskeuzes liujkt er nu niets anders op te zitten dan zeker 4 weken in harde lockdown te gaan. Maar dat zouden ook zomaar weer die maanden kunnen zijn. 😉
   Helpt dit met jullie vragen?

   Like

   • Ik begrijp het, maar soms is het toch verbazend hoe buurlanden een totaal ander beleid hebben en niet meer van elkaar leren?
    Ben ik verkeerd of heeft Rutte ook het gevoel dat hij zich nu moet bewijzen nu hij wellicht terug premier wordt?

    Geliked door 1 persoon

    • Dat begrijp ik ook niet. Als de EU zich ooit ergens kon bewijzen, dan zou het nu en op dit terrein toch moet gebeuren, zou je zeggen. Maar verder dan een gezamenlijke inkoop van vaccins zijn ze volgens mij nog niet gekomen. ’t Is om te janken, oma. ;-(
     Het laatste wat je noemt zal allicht meespelen. Het vertrouwen Rutte en zijn huidige kabinet is tot een dieptepunt is gedaald. Hij zal zich moeten herstellen, terwijl hij zelf geen enkele inspiratie uitstraalt momenteel. We gaan het zien.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.