54 gedachten over “Merry Lockdown

 1. Je foto is prachtig. De tekst is wrang.
  Maar ik ga me niet druk maken. Het is wat het is. Ik probeer alleen mee te leven met de gedupeerden van de lockdown en met mijn naaste collega´s op de cohort-afdeling. Ik me wel zorgen omdat mijn eega en ik nog lang geen booster mogen. We hebben antistoffen na de delta-variant, maar hoe verhoudt zich dat bij de Omikron…

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik probeer me ook maar niet druk te maken. Maar ik had zowel gisteravond als vandaag toch even behoefte om me op zo’n manier te uiten. Aafje heeft haar booster al gehad, ik krijg hem woensdag. Ik weet uit betrouwbare bron dat de Friese GGD momenteel keihard werkt aan de opschaling. Voor half januari moet iedereen boven de 18 een booster gehad hebben, aldus mijn bron. Maar ja, daar hebben jullie – en jij zeker in je dagelijkse drukte – nu niets aan.
   Sterkte op je werk. Pas op jezelf en elkaar daar!

   Geliked door 1 persoon

  • Geloof het of niet, maar is geen vertekening aan te pas gekomen. De lantaarnpalen staan scheef geplaatst, zodat de lampen boven de dubbelbaans rotonde hangen.
   De foto is een weergave van mijn gevoelens gisteravond tijdens de persconferentie. 🙂

   Like

 2. terug naar af Jan en dat is heel jammer..

  van de maatregelen die nu bij ons van kracht zijn, heb ik wel niet veel last.

  het openbaar vervoer en drukke plaatsen, vermijd ik nu wel..

  maar ” het land van de vrijheid” dat ons voorspeld werd, zal nog niet voor morgen zijn

  prettige zondag

  Geliked door 1 persoon

  • Het kan blijkbaar nog steeds overal alle kanten op. Ik vermijd drukke plekken al bijna twee jaar, en dat is voorlopig ook wel de veiligste manier om door het leven te gaan. En als het niet anders kan, dan doe ik een FFP2 masker op.
   Fijne zondag verder.

   Like

  • Dat je in een slechte bui bent, kan ik me heel goed voorstellen. Ik zou op mijn beurt ook kwaad geweest zijn. Volgens mijn eega, die ook een tijdlang heeft meegewerkt bij de GGD hier, heeft die GGD-medewerker daar bij jou echt een foutje gemaakt. Echtparen die samen komen, mogen ook samen geprikt worden, heb ik begrepen. Maar goed, jij zit er maar mee. Balen dat je nu pas op 3 januari kunt. Sterkte tot die tijd … en pas maar wat extra op jezelf de komende tijd.

   Like

 3. Geen goed nieuws, weer bij af…. Ik had me nooit kunnen inbeelden dat dit nog eens zou gebeuren. Onze geplande midweek in Zeeland vervalt dus voor de vierde keer.
  Ik kan alleen maar hopen dat België niet volgt.

  Geliked door 2 people

  • Afgelopen zomer had ik tegen beter weten in de stille hoop dat we er met twee prikken vanaf zouden zijn.
   Het is voor velen weer een sneu verhaal om op deze manier de kerstperiode in gaan. Ik heb vooral weer en nog steeds te doen met de mensen in de zorg die zich al anderhalf jaar het vuur uit de sloffen lopen. Maar ook met de vele ondernemers, die hun hoop op december hadden gevestigd. Onze oudste kleinzoon wordt komende week 16 jaar, die kan voor de tweede keer op rij een feestje ook weer op zijn buik schrijven. En voor jullie is natuurlijk jammer dat je weer een korte vakantie misloopt. Maar ach, zo lang je tegenwoordig gezond bent, heb je het zo slecht nog niet. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Een ramp voor zoveel mensen, de jongeren, de zelfstandigen, het onderwijs……en inderdaad vooral de zorg. Hier zijn meer bedden, maar teveel zorgverleners zijn ziek of in quarantaine.
    We lieten prikken, tot drie keer toe …., en staan geen stap verder dan vorig jaar. Ik stel me ( in stilte) steeds meer vragen, en vind geen antwoorden. Het voelt onveilig aan, niet alleen door het virus, maar mijn vertrouwen lijkt verdwenen. ..

    Like

    • In het draadje van de matroos schreef ik hierover: Na twee weken met de booster zou je weer een stuk veiliger zijn, volgens de wetenschap. Of je je ook echt zo kunt voelen, verschilt van persoon tot persoon, lijkt me. Voorzichtig weer opbouwen lijkt me het best. Hopelijk lukt het je snel.

     Geliked door 1 persoon

  • De reden van de lockdown is paniek. De organisatie aangaande de boostervaccinatie is een en al chaos. Hier heeft nog maar 8% van de bevolking een booster gekregen, in België 25%. Er is dus een grote achterstand… Vanavond mocht ik om mijn booster, samen met mijn echtgenoot. Ik stond niet op de lijst. Er bleek een vergissing te zijn gebeurd. Wat ik ook probeerde, het feest ging niet door. Mijn echtgenoot wilde zijn booster aan mij afstaan maar dat mocht niet. Dan maar een nieuwe afspraak gemaakt. Op 3 januari word ik geboosterd. Ik wil maar zeggen… er gaat een en ander niet goed hier met de boostervaccinaties. En ja, dat heb ik vanavond aan den lijve mogen ondervinden. Ik ben misnoegd.

   Geliked door 1 persoon

 4. Een mooi sfeerbeeldje van de Lockdown Nederland Dag 1…
  Wat me echt verwonderd is het feit dat er in NL maar de helft intensieve verzorging plaatsen zijn dan in Belgie… jullie hebben toch meer inwoners dan wij ? In de zorg is dus héél veel werk te verzetten…

  Geliked door 3 people

   • Daaraan zie je dat puur kostenbeheersing en efficiëntie niet echt voldoen. Het is goed om nood-buffers aan te maken, maar dat is dan ook alles.Jullie hebben extra geld gespaard om extra kerncentrales te bouwen, wij, Belgen zijn wel daar jaloers op, want onze Groene partijtjes willen de kernenergie helemaal weg… Wat me in dit corona plaatje ook mateloos ergert, is het feit dat ons Europees beleid bewezen heeft dat het een papieren draak is, een geldverslindend monster dat eigenlijk tot niets dient, want elk land in de EG zone moet zijn eigen plan trekken in de pandemie. Er is totaal geen EG beleid in deze crisis, zelfs niet in de vluchtelingen crisis… Een geduldig en braaf mens zou van minder een vuist maken hé ?

    Geliked door 1 persoon

    • Ja, ik heb me ook al verschillende keren afgevraagd waar momenteel de meerwaarde van de EU te vinden is. Wat corona betreft wordt hier al bijna 2 jaar fout op fout gestapeld. Hopelijk brengen de lockdown en een echte versnelling van de boosters hier begin 2022 voorlopig de rust weer even terug. Maar wie weet, misschien duurt zelfs deze lockdown wel weer een paar maanden. Je kunt er bij uit je vel springen, maar dat helpt ook zo weinig, dus ik wacht de ontwikkelingen eerst maar weer af.

     Geliked door 1 persoon

      • Ja, daar ben ik ook bang voor. Zo lang ook de arme landen het volle pond voor de vaccinaties moet betalen, blijven de varianten waarschijnlijk over ons heen rollen. Maar om nu te zeggen, dat ik dan mijn booster daar dan maar voor beschikbaar stel, dat schiet ook niet op.

       Geliked door 1 persoon

       • Je eigen booster (en misschien 4de en 5de… prikje) weg geven aan anderen… dat bedoel ik niet met solidariteit hé.
        Ze mogen me wel bijvoobeeld 50€ afnemen door belastingen, om vaccins te kopen én de nodige logistiek mee te helpen bouwen voor de derde wereld landen. Zoals we nu bezig zijn is het dweilen met alle kranen open.

        Geliked door 1 persoon

        • Geld speelt volgens mij zeker hier in West-Europa geen rol als het om de bestrijding van de pandemie gaat. Er moet alleen meer geld worden vrijgemaakt t.b.v. met name Afrika. Maar daar zal ook de farmaceutische industrie aan bij moeten dragen, want die hebben intussen talloze miljarden verdiend aan de vaccins.

         Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.