Elf reeën in de tuin

Een half uurtje nadat ik de drie reeën aan It Nonnepaad had gespot, trof ik in de buurt van de Jan Durkspolder een nog veel grotere sprong reeën aan. Daar scharrelden in alle rust elf reeën (bijna letterlijk) in een tuin rond. Je zult toch op zo’n mooi plekje wonen, waar je vrijwel ieder dag vanuit huis zicht hebt op een dergelijk tafereel …

Zelf ben ik al blij, dat ik tijdens een ritje in de omgeving met een zekere regelmaat reeën op mijn pad tref. Als de situatie op de weg het toelaat, laat ik de auto graag even in de berm uitrollen om een tijdje van de aanblik te genieten en wat foto’s of video-opnamen te maken. En zo lang het jullie niet verveelt, blijf ik hier ook maar gewoon in woord en beeld verslag doen van dergelijke ontmoetingen …

41 gedachten over “Elf reeën in de tuin

  1. Wat een bijzondere ontmoeting: een tuin met een complete reeënfamilie!
    Vorige week las ik het boek De Hertenman van de Franse Geoffroy, die 7 jaar tussen de reeën leefde in een oerbos. Ik moest er meteen aan terugdenken toen ik je foto zag. Het was een heerlijk boek om te lezen én over na te denken.
    Hartelijke groten, Zem.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat je zegt Jan… het is haast niet te geloven dat de herten zich zo dicht bij de bewoning wagen. Waarschijnlijk zullen ze uit ervaring weten dat er zelden mensen tevoorschijn komen. Het aanbod aan aanlokkelijk groen gras kan ook wel motiverend werken natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.