Dag Joep

Wij nemen vandaag afscheid van Joep van Mourik. Joep was in de jaren ’70 een collega van zowel Aafje als mij in bar dancing Jenifeu in Drachten. Maar hij was de laatste jaren vooral Aafjes’ voormalige echtgenoot, vader van Nils en trotse opa van Tijmen en Pepijn. Joep is vorige week zaterdag plotseling overleden op 68-jarige leeftijd …

Ik heb Joep vooral leren kennen als een leuke losbollige DJ. Tijdens één van de reisjes met het personeel van Jenifeu naar de Grolsch Brouwerij in Enschede, liet Joep bij de ingang zien dat hij nog best op één been kon staan. Na afloop van de verplichte rondleiding door de brouwerij en een daarop volgend royaal drinkgelag, was dat voor de meesten van ons een stuk ingewikkelder geworden. Sindsdien zijn we allemaal een stuk rustiger geworden. De laatste jaren dronken Joep en ik samen als trotse opa en grutske pake hooguit af en toe nog eens een glaasje ter gelegenheid van de verjaardag van één van de kinderen of kleinkinderen.

Dag Joep …

43 gedachten over “Dag Joep

 1. Gecondoleerd, Jan en Aafje.
  Je bewaart mooie herinneringen, dat blijkt uit de foto’s. Ach, wat was het toch een bijzondere tijd, hoe herkenbaar de kleding en de kapsels…
  Het geeft, als we ouder worden, een groot gemis, als familie en vrienden om je heen wegvallen.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem. Ja, we bewaren gelukkig mooie herinneringen aan die jaren. Het was inderdaad een bijzondere tijd. De wereld lag voor ons open, alles leek nog mogelijk in die hoopvolle jaren. Maar als iemand dan zo’n 40 jaar later zo onverwachts uit het leven wordt weggerukt en er alleen nog foto’s en herinneringen overblijven, dan komt dat zeker voor kinderen en kleinkinderen keihard aan. Vooral voor hen is het gemis groot.

   Like

  • Dankjewel, Hanry. Het overlijden van leeftijdsgenoten komt vrijwel altijd flink aan, terwijl dat er stilaan steeds meer worden, maar het was hier inderdaad vooral het plotselinge, dat pijn deed. Maar daar wordt helaas geen rekening mee gehouden.

   Like

 2. Ook via deze weg gecondoleerd met het overlijden van Joep. Vreselijk dat het zo onverwachts is. Men had misschien nog wat willen zeggen of nog samen wat willen ondernemen…het is niet gegeven.
  Je hebt hier een mooi eerbetoon gegeven. Het ziet er uit als een gezellige tijd.
  Mooie foto waarop Joep vol aandacht naar Nils kijkt. Ik vul in dat hij dat vol trots doet.
  Sterkte gewenst voor de kinderen, kleinkinderen en voor jullie. En een dikke knuffel als medeleven. 😘

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Jetske.
   Ja, dit was weer typisch een voorbeeld van te snel en te onverwachts. Er was nog genoeg te zeggen en te doen geweest, maar helaas.
   De Jenifeu-tijd speelde zich af in de bloei van ons aller leven. Het leven lachte ons nog toe en de wereld lonkte. We kijken daar nog steeds met plezier op terug.
   Ja, Joep was – net als wij trots – op Nils. Bij het afscheid werd nog even aangehaald hoe trots hij verhaalde over de test- en vaccinatiecampagne, die Nils in Fryslân op poten heeft gezet. Op zijn kleinzoons was hij als opa zo mogelijk nog trotser. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Willie, zulke dingen komen zeker aan. Dit was het derde overlijden in ruim een halfjaar tijd waar we mee geconfronteerd werden, Tweemaal lag het aan corona, Joep kneep er als jongste van de drie heel onverhoeds tussenuit. De beelden getuigen van de mooie herinneringen die we aan Joep bewaren.

   Like

  • Dankjewel, Lieve. Dingen lopen in het leven zoals ze lopen, de kunst is om er altijd het beste van te maken. Samen bij gelegenheid nog eens voorzichtig een glaasje op het leven drinken, hoorde daar voor ons tot de coronatijd bij. Helaas kwam daar te veel te vroeg een eind aan.

   Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Sjoerd, we komen op een leeftijd waarop steeds meer leeftijdsgenoten wegvallen. Nog maar niet teveel aan denken. Maar het is wel goed om over een aantal basiszaken intussen afspraken te maken of dingen vast te leggen.

   Like

Reacties zijn gesloten.