Tussen mist en molshopen

Via de Alle om Slachte en het Nonnepaed – meest gebruikelijke route – zette ik koers naar huis. Nog voordat ik aan de splitsing van beide wegen toe was, was er een witte vlek in de mist te zien …

Nadat ik rechtsaf geslagen was, kreeg ik de grote zilverreiger beter in beeld. Op één poot stond hij fier rechtop tussen hekkelafval langs de sloot en molshopen in de verte …

Een zuchtje wind liet zijn kuifje af en toe zachtjes heen en weer dansen, verder was er geen beweging waarneembaar …

34 gedachten over “Tussen mist en molshopen

    • Dankjewel, Hanry. Ik schat dat hij op zo’n 200 m bij me vandaan stond, een voor hem veilige afstand dus. Maar ook bij die afstand heb ik ze wel wel zien vliegen, wanneer je in hun ogen wat te onverhoeds remt. Er ontgaat ze vrijwel niets in de omgeving. 🙂

      Like

    • Vorige week zag ik bij iemand een foto van een paar ganzen, die met flink wat wind ook zo stonden. Daarbij maakte ik de vergelijking met paarden en koeien die ook graag met de kont in de wind staan. Vogels kunnen dat beter andersom doen. 🙂

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.