Traditionele voorjaarsbloeiers

Om te voorkomen dat er hier de komende tijd alleen maar vogels voorbij komen, vandaag even wat foto’s van de traditionele voorjaarsbloeiers in onze tuin. Om te beginnen zijn daar de sneeuwklokjes, liderkes in het Fries. Veel van de sneeuwklokjes hadden het in februari niet gemakkelijk met alle regen, maar uiteindelijk richtten de meesten zich toch steeds weer fier op …

De krokussen, krookjes in het Fries, kwamen zoals altijd wat later tot bloei. Nadat de sneeuwklokjes waren overstelpt met 145 mm regen, viel er in maart tot dusver nog geen 5 mm. Dat deed de krokussen duidelijk goed, ze werden prachtig met al die zon …

Ik sluit dit rijtje af met de narcissen, die in het Fries de poëtische naam ‘titelroas’ hebben gekregen. Ook de narcissen profiteerden duidelijk van het mooie maartweer, ze staan al bijna de hele maand te pronken op het heuveltje achter de vijver. De laatste foto toont wat druppels van één van de drie minuscule buitjes die in maart over ons tuintje zijn getrokken …

35 gedachten over “Traditionele voorjaarsbloeiers

  1. Ik heb geen sneeuwklokjes bij ons gezien. Wat heb jij mooie tuin Jan. Het ziet allemaal prachtig uit.
    Lekker genieten in de tuin. Alleen te koud. Mooie foto’s Jan. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

    • Je had het moeten zien, sommige sneeuwklokjes waren echt plat geregend tijdens de natte moesson. En als zo’n nietig bloemetje dan weer overeind komt, dan noem ik dat fier. Maar ik wil het voor jou ook wel stoer noemen. 😉

      Like

Reacties zijn gesloten.