(V)luchtige weidevogels

Niet alleen de aanblik van al die weidevogels is mooi, ook de lokroepen van de verschillende vogels vind ik prachtig. Die vogelzang voert me elk jaar weer terug naar mijn kinderjaren, toen die geluiden rondom niet van de lucht waren …

Het was een drukte van belang op en boven het plas-drasland. Vooral kieviten en grutto’s waren goed vertegenwoordigd, maar er zaten ook wat eenden tussen. In tegenstelling tot voorgaande jaren heb ik er vorige week jammer genoeg geen kemphanen gezien …

De meeste vogels bleven op grote afstand, maar een enkele grutto vloog mooi binnen bereik van mijn camera voorbij. Onze nationale vogel … mooi, hè …

33 gedachten over “(V)luchtige weidevogels

 1. Die vogelgeluiden uit vroegere tijden daar heb ik zo heimwee naar. Ik zag een keer een oud filmpje en toen vielen mij al die vogelgeluiden op.
  Maar deze ervaring had jij maar mooi weer te pakken. Ondanks dat ze ver weg zaten is het een knappe serie geworden. Het is te hopen dat de kemphanen nog wel komen. De laatste foto is een topper.

  Geliked door 1 persoon

 2. Heel mooi Jan! Het is altijd een opgewekt gedoe, die weidevogels die zich druk maken. Er moet genesteld worden, gepaard, concurrenten weggejaagd, alvast goeie plekken met voedsel zoeken. Het geluid van voorjaar. Net als jij ken ik dat nog heel goed van vroeger. Er hoort ook een bepaalde geur bij, iets fris en groens. Onze ooievaars hebben hun nest ontdaan van krakers (aalscholvers) en stappen als vorsten door het weiland nu. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Als ik er nu op terugkijk was het voorjaar van nature een feestje zonder dat het zo genoemd hoefde te worden. Het was er gewoon met alles wat daarbij hoorde. Die vogelgeluiden waren toen overal in de wei te horen. Tegenwoordig zijn er nog maar hier en daar wat mooie, groene en vooral zompige weilanden aaneen geregen, zodat er echt kansen liggen voor de vogels. Om de vogels te kunnen zien en horen, moet ik helaas steeds wat verder van huis.
   Gefeliciteerd met jullie ooievaars! De ooievaar komt hier vanaf vrijdag ook uitgebreid aan bod.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.