Beeldentuin ‘de Havixhorst’

Bij het verlaten van het ooievaarsstation kwamen we aan de achterkant van landgoed De Havixhorst uit. Al in 1409 werd er voor het eerst melding gemaakt van het bestaan van De Havixhorst. De huidige vorm en uitstraling dateert hoofdzakelijk uit 1753. Tegenwoordig is er het chateau hotel De Havixhorst gevestigd …

Sinds 2008 is in de tuinen van De Havixhorst een bijzondere verzameling beelden te zien. We zijn een klein stukje langs de gracht gelopen om er wat foto’s van de maken. Ik moet zeggen: het stond me wel aan, die beeldentuin kan ook nog wel eens op het lijstje …

Ik sluit het eerste deel van deze op dat punt al geslaagde dag af met dit beeld van een schaatser. Terwijl we daar licht gekleed liepen, hadden we er geen idee van dat er nog geen tien dagen later in het oosten van ons land weer even geschaatst zou worden op natuurijs …

40 gedachten over “Beeldentuin ‘de Havixhorst’

 1. Leuk, om dan nog zo’n mooie beeldentuin te ontdekken.
  Raar, de afgelopen 14 dagen: zomerjas, winterjas, tussenjas.
  Maar, ik hoor dat het na het weekend weer aangenamer wordt buiten!
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Die beeldentuin was inderdaad mooi meegenomen, ik wil ze nog wel eens vanaf de andere kant bekijken.
   Het is idioot, in zekere zin hebben we in twee weken tijd alle seizoen gehad. Hoewel het er verder herfstig uitziet, vier ik hier vandaag de lente. Op één na hebben alle jonge merels vanmorgen het nestje in de pergola bij de vijver verlaten.

   Like

 2. Je hebt er een mooie serie van gemaakt. Dit soort kunst, deze beelden spreken mij zeker aan. Goed idee om daar nog een keer naartoe te gaan om door de beeldentuin te wandelen. We kunnen dan ook wat meer van het Reestdal bekijken. Ik vind dat we dan een kopje koffie met wat lekkers daar op het terras ´moeten´ nuttigen. We hebben dan wel wat te vieren… 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Zo’n kasteeltuin met mooie beelden erin is altijd mooi meegenomen.
  De schaatser vind ik heel bijzonder, er zit “zwier” in én de afwerking is niet netjes afgeborsteld, wat dit beeld méér karakter geeft.
  Laat de volgende logjes van het kasteel maar komen ! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Een paar jaar geleden hebben we daar rondgelopen, erg mooi is het daar en er staan prachtige beelden. We waren daar met een bevriend echtpaar en de man daarvan is kortgeleden overleden. Als ik dit zie denk ik gelijk weer aan die mooie midweek.

  Geliked door 1 persoon

 5. De Havixhorst, die kende ik niet. Goeie tip! En, zie ik op de kaart, de Reest is een echt grensriviertje tussen tussen Drenthe en Overijssel, helemaal tot bijna aan Slagharen. So wie so een mooi gebied zo tussen De Wijk en Staphorst, lijkt me. Goeie bestemming voor een dagtocht. Die schaatser is geweldig. 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.