Alle begin is moeilijk

Nadat we de nodige foto’s hadden gemaakt van de ooievaars in het bosachtige deel van ‘de Lokkerij’ zijn Jetske en ik enige tijd bij het veld met de paalnesten gaan zitten …

Vooral het geklepper, dat regelmatig opklonk van één of meerdere nesten was fascinerend. Het geklepper begint vaak al, wanneer een partner naar het nest komt vliegen. Na de landing wordt er niet alleen geklepperd, maar ook stijlvol gedanst. Met de snavels dicht bij elkaar tonen de geliefden elkaar hun genegenheid. Het is niet voor niks dat ooievaars monogame partners zijn, die elkaar in principe hun leven lang trouw blijven …

Dat alles bij elkaar vroeg niet alleen om beeld, maar ook om geluid. Tijd voor een actiefilmpje …

Daarmee kom ik aan het eind van dit verrassende bezoek aan ‘de Lokkerij’. Met dank aan mijn fotomaatje!

36 gedachten over “Alle begin is moeilijk

 1. Wat grappig, in mijn commentaar op je vorige blogpost schreef ik de titel van deze blogpost! Eerlijk, ik had deze nog niet gezien 😀
  Indrukwekkend, dat geklepper. Wat een mooie dieren toch hè.

  Geliked door 1 persoon

  • Toen ik je vorige reactie zag verschijnen, dacht ik ook even dat het een reactie op het bovenstaande filmpje was.
   We waren allebei onder indruk van dat geklepper, diverse keren hoorden we het van meerdere kanten klinken. Echt fascinerend.

   Like

 2. Een prachtig filmpje. Bij watervogels was ik niet graag het vrouwtje, maar als ik dit ´gemartel´ zo zie dan bedank ik ook voor de rol van ooievaarsvrouwtje. De kop en hals van het vrouwtje komen aardig in de verdrukking. Het is wel logisch dat het mannetje zich na deze daad even achter de oren krabt…. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Daar ben ik weer, Jan.
  Maar wat een prachtige blogpost! Dat filmpje is werkelijk uniek, écht bijzonder voor jullie om deze prachtige vogels van zo dichtbij te kunnen observeren en geweldig om ons te laten meegenieten.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Nog nooit zag ik zo’n imponerende liefdesdans van de ooievaars van dichtbij. Een echte evenwichtsoefening, waarbij de vleugels een grote rol spelen.
  Prachtig Jan! Veel beter dan de biologielessen van in de goede oude tijd😉

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.