De eerste lepelaar

Hij zat nog vrij ver weg, maar met wat zoom kon ik hem toch aardig in beeld vangen …

Gisteren zag ik de eerste lepelaar van 2022 in de Jan Durkspolder …

Het was ook zo ongeveer de enge bezienswaardigheid gisteren …

38 gedachten over “De eerste lepelaar

  • Dankjewel! Het is inderdaad en prachtige vogelsoort. Er zit hier een kleine kolonie lepelaars. Het is elk jaar weer spannend hoeveel er terugkeren en hoe goed ze zichzelf willen laten zien, want ze zitten vaak op grote afstand van de vogelkijkhut.

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat leuk dat bij jou ook in de buurt ook lepelaars zijn. Je hebt wel mooie foto’s kunnen maken aan de water kant. Prachtig grote snavel.Je had ook over dat bij jou in buurt ook ziet. Het is je goed gelukt om foto’s te maken Jan. Fijne dag.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gelukkig kan je de wereld dichterbij ‘trekken’ met je superzoom lens.
  “Superzoom” én tegelijk een heel aanvaardbare fotokwaliteit… Dat is een van de mooiste ontwikkelingen in de digitale fotografe vind ik.
  De middenste foto vind ik het mooist. Je voelt de vogel daar echt zoeken naar een prooi !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel. Mijn eerste digitale had helemaal geen zoom, zijn opvolgers was de mijn eerste Canon Powershot die had 3 x zoom. Daarna ging het steeds sneller. Je kunt in de natuur eigenlijk ook niet zonder, want dan had ik in dit geval weinig meer dan een wit stipje op mijn foto’s gehad.
   Zelf vond ik de derde foto ook wel aardig. Daarop lijkt de lepelaar even terug te deinzen als de eend in beeld komt. 😉

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.