Oranje van voren

Ik heb het nooit zo gehad op festiviteiten in het kader van het koningshuis. En dat is er niet beter op geworden sinds ‘prins Pils’ koning is geworden. Voor mij is er eerlijk gezegd maar één nationale feestdag en dat is Bevrijdingsdag. Ik vind het dan ook een schande dat Bevrijdingsdag niet voor iedereen een vrije dag is.

Om Koningsdag toch niet helemaal ongemerkt voorbij te laten gaan, zet ik vandaag even een ijsvogel in het zonnetje. Geen oranje boven, maar oranje van voren. Als dat geen mooi oranje is, weet ik het niet meer …

30 gedachten over “Oranje van voren

  • Er valt zeker wat te zeggen om Bevrijdingsdag op 11 juni te vieren. Pas op het moment dat ook Schiermonnikoog vrij was, nadat de laatste Duitsers op 11 juni werden afgevoerd, was Nederland inderdaad echt helemaal vrij.

   Like

 1. Je mening over dat koninklijk volkje is min of meer mijn mening 🙂 Dat die verering voor dit soort parasitaire wezens nog bestaat, daar kan ik met mijn povere verstand niet bij 🙂
  Zo’n ijsvogeltje is zoveel mooier om naar te kijken én om van te genieten !

  Geliked door 1 persoon

  • Leuk te horen, Dirk, maar helemaal nieuw is je mening op dit vlak niet voor me. 🙂
   Als anderen voor de koning staan te zingen, met hun rommel op de vrijmarkt staan of daar voetje voor voetje langs schuifelen, ben ik het liefst op een lekker rustig plekje in de natuur. Als het wat warmer was geweest, had men mij vandaag b.v. bij de ijsvogels kunnen aantreffen, maar daar was het me met 12°C net wat te fris voor.

   Geliked door 1 persoon

   • Laat ons hopen dat de temperaturen gaan stijgen in mei…
    zodat je magische momentjes bij de ijsvogeltjes kan beleven !
    Mijn echtgenote “vecht” met reuma, dat is min of meer gelijklopend als bij jou met lage temperaturen..
    Laat ons dus hopen op aangenaam warme, maar niet té warme lente en zomer temperaturen…

    Geliked door 1 persoon

  • Ik geloof niet dat dat je direct dom maakt. Ik weet tenslotte van jullie prins Laurent ook niet alles. 🙂
   In zijn prinselijke studiejaren nam Willem-Alexander het niet zo nauw op het vlak van zijn liefdesleven en zijn drinkgedrag. Als koning schakelt hij de laatste jaren ook de ene fout aan de andere. De man denkt zich privé allerlei zaken te kunnen profiteren die hem als koning, die toch een soort vader des vaderlands hoort te zijn, niet passen.

   Like

Reacties zijn gesloten.