Onderweg naar het nest

Ook een gelukje komt niet altijd alleen. Het plekje waar de ijsvogels zich laten zien is namelijk nog geen zes km verwijderd van de vogelkijkhut in de Surhuizumermieden, de locatie waar ik de laatste jaren graag kom voor de weidevogels. Dat laat zich voorlopig dus mooi combineren …

De eerste keer dat ik er vorige week was, viel ik meteen met mijn neus in de boter. Op een smalle strook land, die mooi binnen het bereik van mijn camera lag, zag ik een kievit lopen …

Ik besloot hem even te volgen. Hij liep doelgericht naar een plekje waar hij zich even later lekker neervlijde. Nog even wat met het kontje draaien en daar zat ze prinsheerlijk. Ik denk dat het een vrouwtje was, omdat die het grootste deel van het broeden voor hun rekening nemen. Kijkend naar de manier waarop ze ging zitten, is duidelijk dat ze een nestje met een aantal van die mooie groen-zwart gespikkelde eieren heeft …

46 gedachten over “Onderweg naar het nest

 1. Deze kieviet hebben prachtig kleur. Wat ziet daar heel veel van. Prachtig groepje vogels om te zien. Je woont ook prachtig in de buurt. Koplogo om prachtig IJsvogel om te zien. Mooie kleuren Jan. Fijn weekend.

  Like

 2. Mooi vastgelegd die kievit. Ik geniet van al je foto’s maar heb er niet altijd commentaar op en soms is het ook tijdgebrek.

  Verder wilde ik je vragen hoe jij de locatie van google precies opslaat en deelt in je blog zoals van die vogelhut. Ik zou dat ook wel eens willen doen bij beelden of Street art op fietstochten.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Edward, vooral de iriserende kleuren op het verenkleed zijn prachtig in de zon.
   Een aantal ooms van mij waren verwoede eierzoekers toen dat in de jaren 60 nog mocht. Daar ben ik indertijd een paar keer mee het land in geweest. Die mannen konden het gedrag van de weidevogels precies lezen en voorspellen. Dat vond ik indertijd heel indrukwekkend.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.