Even terug in de tijd

Naar aanleiding van een uitzending van ‘Andere tijden’ getiteld ‘Waken over kernkoppen’ hebben mijn fotomaatje Jetske en ik eind maart 2014 een fotokuier gemaakt op de z.g. oude ‘Atoomsite’ (Google Maps) bij Havelterberg …

Nu de verhoudingen op het wereldtoneel ineens volstrekt anders zijn dan 8 jaar geleden, besloten we er vorige week nog eens een kijkje te nemen. Voordat ik daarvan morgen verslag doe, verwijs ik vandaag ter inleiding even naar het logje van 8 jaar geleden …

39 gedachten over “Even terug in de tijd

 1. We kunnen dit keren en draaien, zoveel als we willen. Maar het uiteindelijk gebeuren van deze waanzin heeft niemand nog in de hand vrees ik. Het hoofd koel houden en jezelf niet laten leiden door angst is denk ik het beste wat je kan doen. Als “ze” een a-bom van een paar tientallen megaton boven Brussel droppen, dan gaat het licht in een flits uit. We zullen het zelfs niet geweten hebben… Maar ik geloof niet dat iemand zo gek zal zijn om dat te doen, want dan is alles (mondiaal) naar de vaantjes, voor een paar tienduizend jaar om te beginnen…
  Einstein zei ooit : “De eerste oorlog na een kernoorlog, zal uitgevochten worden met stokken en stenen.”
  Ondertussen blijf ik bewust genieten van de mooie dingen in het leven…

  Geliked door 1 persoon

 2. De website Landmachtspotters is intussen offline, maar een interessant verhaal en foto’s, Jan. Ik kan me levendig voorstellen dat het geen pretje was daar wacht te moeten lopen. Ik ben benieuwd naar jullie recente bevindingen. Staat die toren er nog?

  Geliked door 1 persoon

  • Voor mijn gevoel is de dreiging niet meer zo groot geweest sinds de Cuba crisis in oktober 1962. Toren was ik vijf, dus die heb ik net niet bewust meegemaakt. De toestand wordt nu met de dag serieuzer. Toch heb ik geen zin om me door angst te laten leiden, Bea. Het was mooi weer vanmorgen en het was weer goed toeven bij de ijsvogels. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Het heeft geen zin om je te laten leiden door angst momenteel. En dat doe ik dan ook niet. Het was weer mooi bij de ijsvogels vanmorgen. En verder kunnen er alleen maar het beste van hopen. En dan vooral dat Poetin het niet in zijn botte kop haalt om van afschrikking over te gaan tot algehele vernietiging.

   Geliked door 1 persoon

 3. Het is ook triest om te horen. Ik vind maar alsmaar enger dat kernkoppen hebben. Als zo is…
  Het is zo geheimzinnig aan het worden. Ik ben benieuwd van verhalen.

  Geliked door 1 persoon

  • Die kernkoppen zijn er aan beide kanten, laten we maar hopen dat ze nooit meer gebruikt worden. Maar zeker is dat helaas allerminst zo lang Poetin zijn zin niet heeft gekregen. Maar gewoon rustig afwachten, maar kunnen we niet doen.

   Like

  • Geruststellend zijn de ontwikkelingen van de laatste tijd zeker niet. Maar om je voortdurend zorgen te maken, is ook niet wijs, want daar wordt de situatie niet beter van. We moeten maar afwachten en het beste ervan hopen, lijkt me.

   Like

  • Nee, het wordt er allemaal niet prettiger en vrolijker op de laatste tijd. En ik ben bang dat Poetin tot alles in staat is als hij zijn zin niet krijgt.
   Desalniettemin een prettige dag verder, Willy.

   Like

Reacties zijn gesloten.