Een oude natuurspeeltuin

Nadat ik bij het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in de Weerribben-Wieden was neergestreken bij één van de picknicktafels, viel mijn oog op een speeltuintje aan de andere kant van het paadje …

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, omdat ik in mijn werkzame leven ook een tijdlang ‘speelgelegenheid’ in mijn portefeuille heb gehad. Hoewel het erg klein was, was dit in de basis toch wel een speeltuintje naar mijn hart. Een lekker ruig en licht heuvelachtig stukje land met wat houten speeltuigen en een waterbaantje. Een terreintje dat natuur en avontuur op kleine schaal herbergt, een terreintje zoals ik het ook uit mijn eigen jeugd nog ken …

Toen ik me even later weer op de andere kant richtte, zwom een knobbelzwaan traag en sierlijk voorbij …

In de verte zag ik Aafje en Pepijn stilaan weer dichterbij komen. Zo te zien wist Aafje Pepijn’s aandacht nog steeds vast te houden met boeiende informatie over terrein en omgeving …

Terwijl donkere wolken zich samenpakten boven de Beulakerwijde, lieten we ons op het terras nog even verleiden om een ‘best wel droge lekkere koek met zonder slagroom te eten’, zoals Pepijn het later samenvatte …

40 gedachten over “Een oude natuurspeeltuin

 1. Tot dusver heb ik niet echt oog gehad voor deze speeltuin. Maar nu jij dit zo omschrijft en de foto’s laat zien word ik er helemaal enthousiast over. Het is inderdaad een eldorado voor de kinderen die graag buiten spelen.
  Gezellige foto’s Aafje met Pepijn.
  Dat verhaal van die koek intrigeerde mij ook wel, gelukkig heb ik nu inside informatie. 😉

  Geliked door 1 persoon

  • Geen iPads hier en al helemaal geen achtbanen en dergelijke. Hier hebben kinderen hun fantasie weer nodig. Pepijn had een soortgelijk ‘wild’ terrein als alternatief voor het traditionele speelterrein rond zijn vorige basisschool. Hij vond het tof!

   Like

  • Je verwacht het misschien niet, maar ik heb er die middag toch een tijdlang een groep kinderen heel aardig zien spelen. Het lokte ze blijkbaar toch. Pepijn had een soortgelijk ‘wild’ terrein als speelterrein rond zijn vorige basisschool. Hij vond het tof!
   En over Pepijn gesproken … wij hebben afgesproken dat we verder niks over die koek gaan zeggen. Da’s ons geheim! 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, doe mij dit maar. En dat vond Pepijn ook, die had een soortgelijke ‘wilde’ speelruimte bij zijn vorige basisschool. Het doet mij echt terugdenken aan en speeltuintje in de buurt.
   Maak er een mooi weekend van, Rob.

   Like

Reacties zijn gesloten.