Plotseling wist ik het …

Ik heb altijd al een hekel gehad aan nijlganzen. Vooral omdat ze vrijwel zonder uitzondering luidruchtig en agressief zijn. Maar er was meer, ik wist alleen niet zo goed wat. Totdat ik onlangs dit stel aantrof in een weiland …

Plotseling wist ik het … Behalve dat ze luidruchtig en agressief zijn, gedragen ze zich net zo pedant als de Russische soldaten die ik in 1978 in ganzenpas zag paraderen bij de aflossing van de wacht bij het graf van de onbekende soldaat in Oost-Berlijn …

30 gedachten over “Plotseling wist ik het …

 1. Pingback: Moeder de (nijl)gans | Afanja's Weblog

 2. Treffende foto’s, je moet het net zien en er maar op komen. Heel goed.
  Wij fietsten veel langs de uiterwaarden en weilanden, we hebben die kl…ganzen de meest weilanden zien innemen, in grote zwermen. Alleen de eenden langs de kades lieten zich niet verjagen.
  Ook hierin zijn het net vijandelijke troepen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik kan me dat ook nog wel herinneren. Het was een merkwaardige gebeurtenis, ook al vanwege de rare spagaat waarin de DDR zich bevond. De West-Duitsers werden min of meer gelijk gesteld aan de nazi’s, terwijl tot aan de deling de Duitsers natuurlijk gewoon allemaal ‘Duitsers’ waren, zowel van oost als van west. Er was ook een tentoonstelling waarin de DDR zich als slachtoffer presenteerde. Een reisgenoot zei tegen een gids: ‘Jullie zagen er voor slachtoffers wel verdacht weldoorvoed uit!’. Dat werd niet op prijs gesteld.

  Geliked door 1 persoon

  • Er is in feite nog niet zo gek veel veranderd sindsdien. Tegenwoordig schijnt in Poetin’s ogen alles ten westen van de Rusland nazistisch te zijn, geloof ik. Hogere politiek … niet best.
   Maar goed, bij het maken van de bovenstaande foto’s van die nijlganzen kreeg ik dus meteen het beeld van die Russische wacht voor ogen. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Het zijn lawaaimakers die niemand een plaatsje gunnen.
  Komen anderen hun richting uit dan hen zetten ze de aanval in en verjagen de anderen.de oorlog heb ik jaren lang al verdrongen en zoek er ook geen vergelijkkingen mee maar lievelingetjes zijn het zeker niet.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.