Verheugd bergop voorwaarts

Nadat ik in de zomermaanden af en toe nauwelijks 50 meter kon lopen, omdat de warmte alle kracht uit mijn door MS geplaagde lichaam leek te zuigen, kom ik sinds vorige week langzaam maar zeker weer wat tot mezelf. De lagere temperaturen rond de 20°C van de afgelopen week deden me duidelijk goed. Het is alleen zo jammer dat de temperaturen nu meteen weer doorslaan naar de andere kant. Want met de maxima van 10-13°C dit weekend kan ik ook weer niet echt uit de voeten.

Afijn, een langeafstandsloper zal ik wel nooit meer worden, maar ik ben al lang blij, dat ik afgelopen week weer eens op mijn gemak een paar fotokuiertjes kon maken op vreemd terrein, zoals bij de oude begraafplaats. Dat biedt weer wat hoop voor de toekomst, en daar had ik in de zomer wel eens zo mijn twijfels over …

Verder ben ik onlangs weer eens bij de neuroloog geweest. Dat was om meerdere redenen al langere tijd geleden. Daarom heb ik nu een herstart gemaakt met een nieuwe neuroloog en een nieuwe ms-verpleegkundige. Met beide heb ik inmiddels een goed eerste gesprek gehad. Een vraag van mij om een bepaald medicijn te mogen proberen, dat direct gericht is op het loopvermogen, viel in goede aarde bij de neuroloog. De beoordeling daarvan is intussen gestart. Binnenkort mag ik eerst weer eens een uurtje in MRI liggen, dan zien we op basis daarvan wel verder.

Het beeld op de bovenstaande foto zal ik in de wachtkamer bij de afd. Neurologie de komende tijd nog wel vaker zien. Maar dat is prima, het belangrijkste is dat ik voorlopig hopelijk weer verheugd licht bergop voort kan gaan, al zal het evenwicht wel wankel blijven …

49 gedachten over “Verheugd bergop voorwaarts

 1. Fijn om te lezen dat je weer wat beter kunt lopen. Ik wens je veel succes met je nieuwe aanpak, je blijft in ieder geval niet bij de pakken neerzitten en dat is al positief naar de toekomst. De afsluitende foto is wel heel symbolisch voor jou situatie, een wankel evenwicht.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Hanry, van bij de pakken neerzitten is nog nooit iemand beter geworden. Nu de zomerhitte voorbij is, kan ik in ieder geval weer eens wat vaker een ommetje maken. Wie weet, misschien gaat het met de nieuwe medicatie over enige tijd nog wat beter. We gaan het zien.

   Like

 2. Wel Jan, ik kijk verheugd met je mee. Wat een mooie praktijk, in ieder geval het deel dat ik hier te zien krijg. Een nieuwe dokter, een nieuw medicijn, nieuwe hoop en kansen. Groot gelijk dat je het probeert. Ik duim voor je!

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik was ook verheugd te lezen dat je weer kleine stapjes kon doen en ik hoop dat de medicijnen die je dan mag ontvangen oook aan mogen slaan. We horen dan ook wel wat de mri scan uit gewezen had. Groetjes, Tine ditmaal vanaf mijn natuur website waar ik mee reageert. Want ook daarschrijf ik mooie weetjes en meer.

  Geliked door 1 persoon

 4. Een heel mooi beeld, speciaal voor jou, maar eigenlijk symbolisch voor iedereen.
  Die ronde ruimte is daar ook heel speciaal? Lijkt futuristisch.
  Mogelijkheden blijven zoeken en dan de goedkeuring krijgen van de neuroloog. Zou het niet andersom moeten? Maar ik hoop echt dat de medicatie jou vooruit helpt. En weet je, voor mij prima hoor, een heel jaar 20 graden. Zo gemakkelijk ben ik😉

  Geliked door 1 persoon

  • De ronde ruimte is minder spectaculair en futuristisch dan hij aan de buitenkant oogt. Aan de binnenkant zit de balie van de afd. Neurologie.
   Vanwege de voortslepende pijn die de Acnes (beknelling van een zenuwbaan in mijn buikwand) vanaf eind met zich meebracht, zat ik een paar jaar lang regelmatig op de Pijnpoli. Ik had geen zin om daarnaast ook nog regelmatig in het ziekenhuis te zitten vanwege de MS. Mijn vorige neuroloog en ik hadden over en weer geen enkele klik, daarom ben ik nu overgestapt naar een andere neuroloog in ons ziekenhuis.
   We gaan de komende tijd zien hoe het zich ontwikkelt.

   Like

Reacties zijn gesloten.