Elfenbankjes in de tuin

In maart 2021 heb ik een paar delen van de pas uitgedunde hazelaar in de tuin gelegd. Op het stuk stam dat sindsdien achter in de tuin vlak naast het paadje ligt, ontdekte ik op 19 oktober 2022 een elfenbankje. Toen ik er een foto van maakte, zag ik dat het niet bij dat ene elfenbankje leek te zullen blijven …


Ik besloot het in de gaten te houden en daarbij kwam ik niet bedrogen uit. In rap tempo verschenen er meer en meer elfenbankjes op de stam …

De onderstaande foto is de laatste die ik er vorig jaar van heb gemaakt, deze foto dateert van 22 december. Sindsdien heeft de ontwikkeling allerminst stil gestaan. Vanaf half januari heb ik de macrolens er een aantal keren op los gelaten. Ik kom hier binnenkort op terug …

42 gedachten over “Elfenbankjes in de tuin

 1. Pingback: Elfenbankjes in de tuin (2) | Afanja's Weblog

 2. Paddenstoelen (en bij uitbreiding herfstfoto’s) weerhouden telkens dat tikkeltje meer m’n aandacht. Wat mooi, om zoiets van dichtbij te mogen meemaken in jullie tuin. Wel straf, hoe zich ook nog op 22 december van die elfenbankjes ontpopten. Lijkt me behoorlijk laat. Zal zeker te maken hebben met de uitzonderlijk warme en natte periode.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, ik zal je complimenten doorgeven aan de afd. onderhoud.
   Maar zonder gekheid, ben er erg blij mee, want gebeurt mee wat ik had gehoopt. En gelukkig op de juiste stam, lekker dicht tegen het paadje aan. Op het andere stammetje lijken zo vanaf enige afstand korstmossen te groeien. Daar moet ik op een zonnig moment maar eens naar toe klauteren. 😉

   Geliked door 1 persoon

 3. 500 meter verder van waar ik woon is een overstroming gebied. De natuur mag daar zijn gang gaan en dat brengt een rijke verscheidenheid van planten, bomen, bloemen, dieren, enz op. Daar had ik ook mijn favoriete plekjes waar de elfenbankje groeien 🙂 Helaas is heel dat gebied nu afgesloten om Schotse Highlander koeien te houden…
  Maar ik ben van plan om hetzelfde te doen als jij in mijn tuin…dan heb ik mijn prive macro studio in eigen tuin 😋

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.