De ijsvogels, ze zijn er nog

Gisterochtend heb ik voor het eerst dit jaar weer eens een ritje in noordoostelijke richting gemaakt. Om te beginnen heb ik eens gekeken of de ijsvogels er nog zijn. En jawel, al snel verschenen ze beurtelings even op de takken bij het nest. Ik meende zelfs dat één van beiden even naar me knipoogde als teken van herkenning. Maar dat kan natuurlijk ook verbeelding geweest zijn … 😉

Het hoogtepunt was dat er een visje werd overgedragen van de ene vogel naar de ander. Het is geen fantastische foto geworden, maar het gaat me om het moment. Het visje werd daarna snel naar de nestholte gevlogen …

35 gedachten over “De ijsvogels, ze zijn er nog

  • Ik moet je hier toch even verbeteren. IJsvogels zijn geen trekvogels, ze blijven het hele jaar in ongeveer dezelfde omgeving. Ze zijn dus niet teruggekomen, maar ze zijn er gewoon nog steeds.
   Jullie ook een prettige dag verder.

   Like

  • Dankjewel, Hanry. Het was de eerste keer dat ik de overdracht van een visje precies op het juiste moment kon vastleggen. Ze verrasten me alleen even, waardoor de foto niet lekker scherp is. Maar ach, zo blijft er wat om aan te werken. 🙂

   Like

 1. Die waren zo te zien blij dat je er weer eens bij was 🙂
  Ook al kan je geen professionele kwaliteit foto’s maken van deze mooie vogeltjes, alleen al het beleven van de ‘magie’ is hier echt wel de moeite waard. Toppie hoor ! 👍

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. De wat rommelige achtergrond zit zo dicht achter de takken, dat je de ijsvogels nooit mooi los kunt maken van de achtergrond. Ik niet in ieder geval. Maar met dat momentje was ik wel erg blij. Het overdragen van een visjes heb ik vorig jaar wel vaker gezien, maar dan ging de vis steevast zo snel van de één naar de andere dat ik het moment zelf steeds miste. Ze verrasten me gisteren wat met die laatste foto, maar het is wel voor het eerst dat ik een foto heb van het momentje dat ze de vis allebei beet hebben.

   Like

  • Dankjewel, dat laatste is inderdaad wishful thinking. Er is weliswaar wat gemaaid en gesnoeid, maar dat maakt voor de achtergrond van de takken niets uit. En die rommelige achtergrond zit zo dicht achter de takken, dat je de ijsvogels nooit mooi los kunt maken van de achtergrond. Ik niet in ieder geval. Maar met dat momentje was ik wel erg blij.

   Geliked door 1 persoon

  • Ik vind het een van mooiste vogels van ons land met zijn fel oranje en blauwe kleuren.
   De kans is groot dat ze ook in zuidwest Drenthe wel voorkomen, maar je moet ze weten te vinden. Ik heb er ook jarenlang tevergeefs naar gezocht, ik heb zag hooguit eens een blauwe flits voorbij vliegen. Vorig jaar werd ik op dit plekje gewezen en heb ik ze eindelijk voor het eerst gezien en uitgebreid gefotografeerd.

   Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig Jan ! wat zijn dat toch super mooie vogeltjes. jammer dat ik de fotos niet kan aanklikken, groter zou nog mooier zijn, misschien voor een volgende keer eens ? Een hele fijne en hopelijk zonnige dag Jan.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Marc, met grotere afbeeldingen op mijn blog ga ik wat zuinig om. Dat heeft om te beginnen te maken met kwaliteit van de foto’s. Alleen foto’s die voor mijn gevoel goed genoeg zijn, publiceer ik wel eens op groter formaat. De kwaliteit van deze foto’s – zeker de laatste – was voor mijn gevoel ondermaats. Daarnaast is het ook een kwestie van beschikbare ruimte op mijn blog en het daarmee samenhangende financiële plaatje.
   Het zonnetje schijnt hier weer volop vandaag. Tussen de bedrijven door geniet ik er in de tuin van. Jij ook een prettige dag verder.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.