Vogelvaria

Nadat ik onlangs het filmpje over de ijsvogels had gemaakt, bedacht ik me dat ik in 2022 nog meer video-opnamen van vogels had gemaakt. Dat leidde ertoe, dat ik afgelopen weekend een filmpje over wat vogelvaria heb gemonteerd.

‘Vogelvaria 2022’ is een videografisch overzicht van vogels die ik in 2022 voor de lens heb gehad. Met achtereenvolgens smienten, merels, een koolmees, klepperende ooievaars, parende ijsvogels, een nijlgans met een kuiken, een jonge lepelaar die de kolonie ontvlucht, twee juveniele kiekendieven in de bomen en in het water, een paar foeragerende witgatjes, badderende mussen, een onbekende eend, pootjebadende kieviten, gakkende grauwe ganzen, een meeuw en een blauwe reiger bij een karkas in de polder …

46 gedachten over “Vogelvaria

 1. Zo’n filmpje geeft wel aan hoeveel vogels je zag. Reigers en Kieviten zie ik hier ook wel maar voor ooievaars moet ik naar Plankendael. Badende musjes zijn fantastisch. Dank om al die schoonheden te delen

  Geliked door 1 persoon

 2. Beeld én muziek passen wonderwel samen.
  Het is daar bij jullie echt wel ‘the place to be’ als je vogels wil filmen en fotograferen.
  Een knappe montage, mijn complimenten hoor 👍

  Geliked door 1 persoon

 3. Knap filmpje Jan, mijn favoriet waren de jonge kiekendieven, had ze nog nooit zo (als jonge vogel) gezien en twijfelde eerst nog wat het precies was, dan ben ik nog eens gaan kijken bij wat je erover schreef, en dan viel hij pas 🙂

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi Jan! Ik heb normaal gesproken niet zo erg veel met vogels, maar hier heb ik de volle 10 minuten ademloos naar zitten kijken, ook vanwege de gave muziek erbij! Zo mogen wat mij betreft alle natuurfilms zijn, zonder commentaar, alle rust, zingende merels en een uiterst aandoenlijke mees na het bad.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Peter. De muziek is van mijn bijna twee jaar geleden overleden vriend Johan van Aken. Hij heeft verschillende muziekstukken gemaakt die zich heel goed voor lenen als achtergrondmuziek voor dit soort films. Ik maak daar graag gebruik van, al was het maar om vaak hinderlijk windgeruis wat weg te drukken.

   Geliked door 1 persoon

 5. Heel mooi gedaan Jan. En inderdaad, sommige belden geven zoveel vogels weer, meer dan ik ooit bij elkaar heb gezien. Ook die klepperende ooievaars, mooi om eens te horen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.