Terug naar voren

Een kuier naar het achterste deel van de Ecokathedraal zat er die dag niet in. Maar ik kon het niet laten om nog een klein stukje verder te lopen, zodat ik nog even een blik kon werpen op één van de oudste stukjes van de Ecokathedraal in het voorste deel …


Kijk nou eens wat een mooie tafereeltjes er ontstaan, wanneer weer en wind jarenlang hun gang kunnen gaan met wat gestapelde stenen tussen een paar oude bomen …

Daarmee had ik voor die dag het verste punt bereikt. Het was tijd om via de makkelijkste route terug te keren, over het hoofdpad, langs de muur met de schaduwen en de deels gele stenen en langs ‘het clowntje’. Het is bijna een cultuurshock om ineens van de met mos bedekte oude stapelwerken terug te keren in het strakke nieuwere deel van de Ecokathedraal …

Vlak voor de ‘Porta Celi’ kon ik het toch niet laten om nog even een zijpaadje te nemen. Zo kon ik ook nog even een blik werpen op de manshoge koepel en het sierlijke muurtje ernaast …

Nadat ik tot slot nog even een foto van de ‘Porta Celi had gemaakt, heb ik nog even een kwartiertje in ‘het zitje’ in het voorportaal gezeten. Hopelijk lukt het in april om weer eens tot achterin te komen. En als het niet in april lukt, dan maar ergens begin mei …

30 gedachten over “Terug naar voren

 1. Het was/is heerlijk meewandelen om deze (vind ik) mystieke plek. Het heeft wel iets, ja, zoveel te ontdekken daar. Heel bijzonder. Heb echt genoten aan de hand van jouw foto’s.

  Geliked door 1 persoon

 2. Gisteren was ik in Het Nieuwe Instituut in Rotterdam en daar was ook een ruimte gewijd aan de Ecokathedraal als vorm van sociaal bouwen. Door jouw blogs heb ik er met meer interesse naar gekeken.

  Geliked door 1 persoon

 3. Was het oudste deel ook ooit zo netjes gestapeld net als de recente werken? Het is inderdaad een schril contract tussen het oudste en het nieuwste deel.
  Hebben ze ´jouw´ bankje al vervangen? Want die wordt er niet beter op. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Het is indrukwekkend hoe de natuur op zo’n relatief korte tijdspanne zoveel heeft ‘terugenomen’ van de gestapelde stenen. In de vroege ochtend, liefst met ochtendnevels, moet deze plaats sprookjesachtig mooi zijn ! Hopelijk is het goed weer in mei !

  Geliked door 1 persoon

 5. Mooi om de almaar uitbreidende Eco Kathedraal weer te zien Jan. En ook mooi, inderdaad, hoe de oude delen zich vermengen met de bomen, struiken, mossen, er als het ware één mee worden. Zou er geruime tijd geen menselijke bemoeienis met het terrein zijn, dan zou het overwoekeren en opgenomen worden in het bos, en als het later (her)ontdekt zou worden dan sprak men van een oude en onbekende beschaving met geheime symbolen. Maar voorlopig komt aan de vernieuwing en groei nog geen einde!

  Geliked door 1 persoon

  • Het was weer een genoegen om er even rond te scharrelen, vooral ook omdat zon nog zulke mooie boomschaduwen over de bouwwerken legde. Om te blijven bouwen, zullen ze meer en meer moeten overgaan op inbreiden, zoals dat tegenwoordig in de bouw heet.

   Geliked door 1 persoon

  • In het voorste deel is veel veranderd en bijgebouwd sinds jullie er waren. Verder naar achteren worden de bouwwerken stukje bij beetje verder opgenomen door het bos.
   Ook hier vandaag volop zon, en dat al voor de tweede dag op rij!

   Geliked door 2 people

Reacties zijn gesloten.