De weidevogels zijn terug

Nadat ik een aantal foto’s van de ijsvogels had gemaakt, ben ik even doorgereden naar het vogelkijkplatform in de Surhuizumermieden gereden. Nu ik wist dat de ijsvogels nog op hun plekje zaten, was het tijd om ook even te checken of de weidevogels intussen al terug waren op een van hun plekjes …


Ze zaten zoals gebruikelijk na hun lange reis uit zuidelijker oorden weer ver weg. De meesten zaten in de natste delen van het land lekker wat in en bij het water om weer aan te sterken na de lange reis. Er zaten ook ditmaal weer vooral grutto’s. Verder zag ik er wat kieviten, een enkele tureluur en er leken ook nog ’n paar kemphanen te zitten …

Een van de grutto’s leek even genoeg te hebben van de nattigheid. Terwijl hij de weidegrond afspeurde naar wormen, kwam hij even wat dichterbij. Wanneer ze straks op vrijersvoeten zijn en zich verspreiden over de landerijen, hoop ik in de loop van het voorjaar weer eens een paar mooie foto’s van een grutto op een paal of een hek te kunnen maken …

38 gedachten over “De weidevogels zijn terug

  1. Grutto’s zie daar ook niet zoveel meer. Het lijkt wel of steeds meer verdwijnen gaat. Staat veel water op de weiland. Afgelopen dagen veel geregend. Mooie foto’s. Fijne dag.

    Geliked door 1 persoon

  2. Een feest dat ze ook hier weer terug zijn. Ze zaten inderdaad nog wel erg ver weg. Gelukkig kwam die ene grutto wat dichterbij. Lijkt me leuk om straks samen daar weer een tijdje te zitten. Stoeltje en koffie mee. 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.