Nieuwe paden

Met dit hek, dat bijna op het hoogste punt van it Reaklif langs het IJsselmeer staat, sluit ik op symbolische wijze een hoofdstuk af. Sinds september 2006 zijn fotomaatje Jetske en ik steeds samen op pad geweest met de auto en de benenwagen. Aan die situatie is met de komst van de iLark een eind gekomen …

Afgelopen vrijdag hebben Jetske en ik na bijna 17 jaar voor het eerst samen een fietstocht gemaakt, Jetske op de fiets en ik op de iLark. Het werd een mooi ritje van ongeveer 23 km over asfalt- en schelpenpaadjes langs zandpaden door het bos- en heiderijke gebied ten zuiden van Drachten. Jetske zei na afloop verrast te zijn, dat ik al die jaren zoveel moois voor haar verborgen had gehouden … 😉

39 gedachten over “Nieuwe paden

  1. Hoe geweldig is dat Jan… en niet enkel voor jou dus. Het is een echte “win-win” situatie. 23 km is best wel een mooie rit hoor en dat zal jullie veel verborgen hoekjes met natuurschoon opgeleverd hebben.

    Geliked door 1 persoon

  2. Deze tocht was boven mijn verwachting, het was prachtig! Ik heb het al vaker gezegd die dag, die iLark is een gouden greep en had je jaren eerder ´moeten´ doen. Maar zoals je zelf al zei, je moest er mentaal eerst klaar voor zijn.

    Toen ik een paar jaar geleden een tweedehandsje e-bike kocht en dito fietsenrek kreeg heb ik wel eens geopperd om ook een keer bij jullie in de buurt te gaan fietsen. Eventueel met Aafje samen. Het is er nooit van gekomen, mogelijk omdat dat wat sneu voor jou zou zijn omdat je dan niet meekon. En nu valt alles weer mooi op z´n plaats.
    Ik begrijp dat ik dus de pionier was voor een ritje met Aafje. 😉

    Geliked door 1 persoon

    • Ik vond het ook erg leuk, Jetske, het is weer een verrijking van de mogelijkheden die we hebben om samen liefst ergens de natuur in te gaan om te fotograferen. Maar de iLark leent zich ook heel goed om alleen op pad te gaan, zeker nu het weer zo’n warme zomer is. Zonder de iLark was ik al nu alweer een tijdje aan huis en tuin gebonden geweest.

      Aafje heeft de kat netjes uit de boom gekeken door eerst eens te kijken of het te doen was op samen een tochtje te doen. Ze wil niet meteen zo ver als wij vrijdag, maar ik heb gelukkig ook twee mooie kortere rondjes vanuit huis. Je hoort of ziet het verslag t.z.t. wel. 🙂

      Geliked door 1 persoon

  3. Wat leuk! Ik ben vooral benieuwd hoe dat gaat, dat iLarken en samen fietsen, want volgens Joop kan dat niet, de i Lark gaat alleen hard! Dat hou ik niet bij.

    Geliked door 1 persoon

    • Het lukte Jetske en mij vrijdag prima. Je moet natuurlijk wel wat gang houden op de iLark, maar dat moet je als fietser ook. Op mijn iLark is het niet verplicht om 25 km/u te rijden. We reden gemiddeld zo ruwweg tussen de 15 en 20 km, waarbij Jetske het tempo aangaf.

      Like

    • Dat off road is maar zeer betrekkelijk, Marc. Zandpaden zijn wel te doen zo lang de grond hard is, maar op zaden waar de zon het zand zacht maakt, heb ik geen enkele grip. Ik beperk me liever tot de asfalt- en schelpenpaadjes door natuurgebieden.

      Geliked door 1 persoon

  4. Dat de iLark voor nieuwe mogelijkheden zou zorgen had ik al gedacht.
    ’t is fijn dat jullie er maximaal van kunnen genieten 👍
    In zekere zin genieten wij (je trouwe bezoekers) er ook extra van, omdat je mogelijkheden om ons mooie plekjes te tonen fors zijn toegenomen.

    Geliked door 1 persoon

  5. Dat is mooi! Samen op de twee (drie)wieler. En dan kom je inderdaad op plekken waar je samen nog nooit geweest bent. Dit verruimd de mogelijkheden nóg meer! (Ik heb een paar youtubefilmpjes bekeken over de Ilark. Een nog gaver voertuig dan ik al dacht!)

    Geliked door 1 persoon

    • Dankjewel. Ook alleen heb ik intussen al diverse plekjes bezocht waar ik niet eerder of al vele jaren geleden was geweest. Zonder de iLark zou ik met de huidige temperaturen alweer veel meer aan huis gebonden geweest zijn, want lopen is er niet meer echt bij momenteel. Het is echt een uitkomst voor mij, Peter.

      Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.