Libel in de wind

Donkere wolken waren troef in de afgelopen week. Hoewel het vaak wel mooie plaatjes oplevert, mag het wat mij betreft wel weer een paar dagen zonnig en droog blijven. De laatste keer dat ik een fotokuiertje bij de Merskenheide maakte, dreven er ook weer donkere wolkenpartijen over. Omdat licht en wind bepaald niet optimaal waren voor macrofotografie, had ik er vooraf geen hoge verwachtingen van. Dat viel echter weer alleszins mee …

100803-1454x

Vanwege de bewolking verwachtte ik bij de heide in elk geval geen vrolijk fladderende vlinders aan te treffen. Daarom besloot ik me te beperken tot het zoeken van juffers en libellen bij het vennetje. Als snel kreeg ik een eerste slachtoffer – waarschijnlijk vrouwelijke zwarte heidelibel – in het vizier. Zekerheidshalve eerst maar even een foto met de zoomfunctie …

100803-1456x

Daarna ben ik stapje voor stapje dichterbij geslopen om dit schijnbaar volleerde model met de macrofunctie vast te leggen …

100803-1457x

Nog even een uitsnede waarop de libel met die prachtige voile tot in detail te zien is …

100803-1457xx

Omdat de wind onder invloed van een bui, die vlak langs de Mersken trok, alle kanten op draaide, waaiden de vleugels ineens naar achteren …

100803-1458x

Dat gaf me de kans om met een uitsnede het kopje ook nog eens tot in detail te tonen …

100803-1458xx

En dat was nog maar het begin van deze fotokuier … 🙂

17 gedachten over “Libel in de wind

 1. Hoi Jan zoals je ziet heb ik je gevonden.
  Val gelijk met m’n neus in de boter met deze prachtige serie van de libel, schitterende details en mooi scherp.

  Like

 2. Heel mooi, zie ze hier niet veel meer, vind ze schitterend.
  Ik ga voor de voorlaatste foto !
  Superscherp en mooi.
  Hier niet zoveel regen, nu zelfs nog ff wat zon 😉
  ben benieuwd wat je nog meer zag, want met dit bewolkte weer zie je idd niet veel. Wij gisteren helaas niet.
  Prettige maandag en groeten.

  Like

 3. Ik heb van alles gemist zie ik wel. Je bent veel moois tegen gekomen tijdens je kuiertjes.
  Ik hoop ook op wat meer zon en droge dagen, des te meer vlinders en libellen 😉

  Like

 4. Het zijn stuk voor stuk prachtige plaatjes geworden.
  Wel grappig dat de libel bij foto drie zich achter jouw oor krabt. 😉
  Je kunt hierboven goed het verschil zien tussen zoom en macro.
  Regent het bij jullie ook continu door. Vanochtend was het bij ons nog 19 graden, nu inmiddels 16 graden. Jammer van de zondag.

  Like

 5. Waar het aan ligt, weet ik niet. Sommige libellen blijven roerloos zitten als je ze fotografeert. Op het koppie na dan, want dat beweegt heen en weer om je in de gaten te houden. Dat levert schitterende foto’s op, zoals jij hier laat zien.

  Like

Reacties zijn gesloten.