Dagmenu: groene cicade

Nadat ik de libel bij het vennetje bij de Merskenheide had vereeuwigd, was het tijd om de rug even te rechten en even te genieten van de wolken die op het wateroppervlak werden weerspiegeld. Op zoek naar een volgend onderwerp deed ik een paar stappen tussen de graspollen door. Lang hoefde ik niet te zoeken, want toevallig was ik er getuige van hoe een juffertje een smakelijk hapje ving …

100803-1500x

Om het juffertje – volgens mij een gewone pantserjuffer – niet te storen tijdens de maaltijd, sloop ik heel voorzichtig dichterbij, zodat ik vanuit verschillende hoeken een paar fraaie portretfoto’s kon maken …

100803-1501x

Het juffertje bleef wonderlijk genoeg rustig aan die ene grasspriet hangen, terwijl ze intussen ook haar prooi – zo te zien een groene cicade – in een stevige wurggreep hield …

100803-1502x

Tja, zo is de natuur: eten of gegeten worden …

100803-1503x

Hoe het afgelopen is, weet ik niet, ik had geen tijd om dat af te wachten, want ook een stukje verderop werd het diner geserveerd …

13 gedachten over “Dagmenu: groene cicade

 1. Druk maar toch even bij je kijken Jan en niet voor niets want wat heb je een geweldige serie geschoten van dit ogenblik en wat mooi dat hij net een cicade te grazen nam. Ik vind ze helemaal tof…

  Like

 2. Wauw, Jan vooral de 3e foto is geweldig. Ja de natuur is hard maar overleven is levensbehoud maar dan toch zonder verspilling kunnen we nog wel wat van leren. Ik neem een ander dagmenu, oké !!!!

  Like

 3. Echt heel mooi !!!!
  jeetje wat een supermacro’s, je was wel blij met het resultaat denk ik.
  idd is het eten en gegeten worden in de natuur.
  Zie hier wel eens een spin met een juffer..
  Groeten en prettige dinsdag.

  Like

 4. Net zoals gisteren weer mooie foto’s vandaag. Dat een juffertje een dergelijke (in verhouding) grote prooi vangt zie je maar zelden. Bovendien zijn die cicades erg rap dus deze juffer moet wel op het goede moment op de goede plaats zijn geweest.

  Like

 5. Zooo, Jan dat is een voltreffer! Met name de derde is schitterend.
  Had je zelf ook nog een broodje mee? Je zou er trek van krijgen van al die dineetjes in de natuur. 😉

  Like

Reacties zijn gesloten.