Paalzitters bij Smalle Ee

Eigenlijk had ik voor vandaag een heel andere fotosessie in de planning. Maar nadat ik vanochtend mijn eerste wat wankele stappen had gezet, en in de tuin tot de constatering was gekomen dat het niet alleen grijs, maar ook koud was, besloot ik mijn plannen maar aan te passen. Onder het genot van een dampend bakje koffie heb ik even in overweging genomen om de rest van de dag maar lekker binnen te blijven. Er ligt tenslotte nog een aanzienlijke hoeveelheid zonnige foto’s van een tweede kuiertje van maandagmiddag …

101027-1305x

Na een verkwikkende douche kwam ik echter tot de slotsom, dat het toch maar beter zou zijn om even een ommetje te maken. Even de benen strekken, even wat frisse lucht opsnuiven en toch maar even iets van het grijze weerbeeld van de dag laten zien. En dus stond ik rond het middaguur op het strandje bij Smalle Ee

101027-1307x

Diep weggedoken in de kraag van mijn jas, die gelukkig ruim genoeg is om ook mijn camera droog te houden, liep ik naar de waterkant. Daar werd ik welkom geheten door zeven aalscholvers, die op de rij paaltjes stonden te balanceren …

101027-1308x

Blijkbaar zagen ze me als aflossing van de wacht, want met korte tussenpozen gingen ze er één voor één vandoor …

101027-1309x

Uiteindelijk bleef ik alleen achter bij de rij palen. Aflossing van de wacht … ze kunnen me wat! Er zou de rest van deze koude en natte dag geen wacht meer nodig zijn op het strandje van Smalle Ee. Tijd om naar huis te gaan en op te warmen …

101027-1311x

 

21 gedachten over “Paalzitters bij Smalle Ee

 1. Even on a grey day you manage to shoot beautiful pictures! I like the birds sitting on those poles. I know the Norwegian name on the birds, but not in English – they are quit big aren’t they? The first shot is my favourite! 😉

  Like

 2. IK krijg het ook koud als ik naar de foto’s kijk brr.
  Toch heeft het wel wat deze foto’s , herfstsfeer.
  Het is niet anders, toch fijn dat je even de benen ben tgaan strekken, wie weet wat voor winter en nadert : zei de pessimist 😉

  Groetjes en prettige donderdag.

  Like

 3. Ik vind het behoorlijk dapper van je dat je er toch nog op uit bent gegaan want het was vandaag echt koud buiten, niks aan. Vooral die met z’n vieren op een rijtje is een grappig gezicht.
  Was je uitgekletst dat ze uiteindelijk alleen lieten staan Jan:-))

  Like

 4. Mooie foto’s van de aalscholvers ben blij dat je er toch even uit bent gegaan anders hadden we deze paalzitters mis gelopen. Gelijk heb je lekker naar huis en warm worden, dit weer is helemaal niet goed voor je.

  Like

 5. ik vind het moedig van je.
  Het is zo koud….brrrrrrrrrr….ik heb met moeite het besluit kunnen nemen om violen te planten en jij bent op bezoek gegaan bij de paalzitter.

  Wat hebben ze een mooi silhouet hè….herkenbaar van grote afstand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.