Paalzitters bij Smalle Ee

Eigenlijk had ik voor vandaag een heel andere fotosessie in de planning. Maar nadat ik vanochtend mijn eerste wat wankele stappen had gezet, en in de tuin tot de constatering was gekomen dat het niet alleen grijs, maar ook koud was, besloot ik mijn plannen maar aan te passen. Onder het genot van een dampend bakje koffie heb ik even in overweging genomen om de rest van de dag maar lekker binnen te blijven. Er ligt tenslotte nog een aanzienlijke hoeveelheid zonnige foto’s van een tweede kuiertje van maandagmiddag …

101027-1305x

Na een verkwikkende douche kwam ik echter tot de slotsom, dat het toch maar beter zou zijn om even een ommetje te maken. Even de benen strekken, even wat frisse lucht opsnuiven en toch maar even iets van het grijze weerbeeld van de dag laten zien. En dus stond ik rond het middaguur op het strandje bij Smalle Ee

101027-1307x

Diep weggedoken in de kraag van mijn jas, die gelukkig ruim genoeg is om ook mijn camera droog te houden, liep ik naar de waterkant. Daar werd ik welkom geheten door zeven aalscholvers, die op de rij paaltjes stonden te balanceren …

101027-1308x

Blijkbaar zagen ze me als aflossing van de wacht, want met korte tussenpozen gingen ze er één voor één vandoor …

101027-1309x

Uiteindelijk bleef ik alleen achter bij de rij palen. Aflossing van de wacht … ze kunnen me wat! Er zou de rest van deze koude en natte dag geen wacht meer nodig zijn op het strandje van Smalle Ee. Tijd om naar huis te gaan en op te warmen …

101027-1311x

 

21 gedachten over “Paalzitters bij Smalle Ee

 1. Die aalschovers zijn prachtig zowel de foto’s als de dieren zelf. Ben ze tegegekomen in China en had er voordien geen idee van dat die ook in onze contreien leefden. Knap hoor hoe je ze vastlegt.

  Like

 2. Even on a grey day you manage to shoot beautiful pictures! I like the birds sitting on those poles. I know the Norwegian name on the birds, but not in English – they are quit big aren’t they? The first shot is my favourite! 😉

  Like

 3. Doet me denken aan de tijd toen ik in friesland was Jan!
  Toen zagen we ook een rijtje zitten.
  Maar zo mooi kon ik ze niet vastleggen,
  ik denk dat ze in de digitale vuibak zijn terrecht gekomen.
  Gr.
  P-TER

  Like

 4. IK krijg het ook koud als ik naar de foto’s kijk brr.
  Toch heeft het wel wat deze foto’s , herfstsfeer.
  Het is niet anders, toch fijn dat je even de benen ben tgaan strekken, wie weet wat voor winter en nadert : zei de pessimist 😉

  Groetjes en prettige donderdag.

  Like

 5. Mooi, zoals die Aalscholvers daar op hun paal zitten. Of zaten beter gezegd. Wat overbleef straalt alleen nog maar kou uit. Ik heb me daar vandaag maar niet aan gewaagd.

  Like

 6. Ik vind het behoorlijk dapper van je dat je er toch nog op uit bent gegaan want het was vandaag echt koud buiten, niks aan. Vooral die met z’n vieren op een rijtje is een grappig gezicht.
  Was je uitgekletst dat ze uiteindelijk alleen lieten staan Jan:-))

  Like

 7. Mooie foto’s van de aalscholvers ben blij dat je er toch even uit bent gegaan anders hadden we deze paalzitters mis gelopen. Gelijk heb je lekker naar huis en warm worden, dit weer is helemaal niet goed voor je.

  Like

 8. Heel mooi die aalscholvers zo op een rijtje. Maar wat ziet het grijs, ik krijg het er koud van, brrr…
  @ Mijn libel is al van een maand terug ofzo, ik zie ze nou al een paar weken niet meer, helaas…

  Like

 9. Wat fijn dat er douches bestaan. 🙂
  Dapper dat je er toch even uit bent geweest.
  De serie is juist door dit grijze weer heel bijzonder en mooi geworden.

  Like

 10. Wat hartstikke goed dat je er op uit bent gegaan! Petje af.
  Een heel geliefd plekje die rij palen voor de aalscholvers. Ze zitten er heel mooi op en bij jou staan ze er prachtig op. 🙂

  Like

 11. ik vind het moedig van je.
  Het is zo koud….brrrrrrrrrr….ik heb met moeite het besluit kunnen nemen om violen te planten en jij bent op bezoek gegaan bij de paalzitter.

  Wat hebben ze een mooi silhouet hè….herkenbaar van grote afstand.

  Like

Reacties zijn gesloten.