Aan de zuidkant

Omdat het ook vandaag weer grijs en miezerig is, èn omdat ik vanmiddag een afspraak heb met het creatieve duo achter J&R Producties, blik ik hier nu toch maar even terug op afgelopen maandag. Het kuiertje in de tuin van Huize Olterterp was maar kort geweest, daarom had ik nog wel wat energie over voor een tweede kuiertje. Het was tenslotte mooi weer, en dat moet je zeker in deze tijd van het jaar volop meepakken. Daarom ben ik nog maar even naar het enkele kilometers verderop gelegen Weinterper Skar gereden …

101025-1435x

Zoals vrijwel altijd zat er ook nu weer een steenrode heidelibel lekker in het zonnetje op de paal van Staatsbosbeheer, naast het pad dat naar de dobbe aan de noordkant van het gebied leidt …

101025-1439x

Ik koos ditmaal voor het pad aan de zuidkant van de weg. Er viel onderweg nog genoeg te beleven, want ook op het pad zaten nog meerdere libellen. De meeste vlogen op zodra ik in de buurt kwam, maar eentje wilde nog wel even op de foto. Helaas voor de libel: die foto is vandaag niet door de ballotage gekomen. We naderen intussen het eerste vennetje …

101025-1444x

Als we de twee dode bomen rechts van het pad hebben bereikt, zijn we bij het vennetje aangekomen. De lucht leent zich op dat moment net even goed voor een tegenlichtopname …

101025-1447x

Nog een klein stukje verderop staat aan het eind van het eerste vennetje een van mijn favoriete bankjes. In de zon en uit de wind was het er maandagmiddag goed uit te houden …

101025-1449x

Hoe lekker het er voor de tijd van het jaar ook zat, uiteindelijk moest ik toch weer huiswaarts. Met de zon in de rug is nu toch wel goed te zien dat de herfst toch wel degelijk zijn intrede heeft gedaan …

101025-1508x

Bijna terug bij de auto kon ik het niet laten om nog even neer te knielen bij een zweefvlieg die zijn kostje bijeen scharrelde op een biggenkruid bloemetje …

101025-1515x

Helemaal terug op het beginpunt werd ik opnieuw opgewacht door een steenrode heidelibel. Dit exemplaar had de afsluitboom als uitvalsbasis gekozen. Zou dit dan echt de laatste libel geweest zijn die ik dit jaar heb gefotografeerd …? Nu er voor de komende dagen opnieuw hogere temperaturen zijn voorspeld, heb ik daarover zo mijn twijfels …

101025-1518x

16 gedachten over “Aan de zuidkant

 1. Groot gelijk : zoveel mogelijk proberen te genieten van de goede nazomerse dagen ! Toch heb ik ook al mogen ondervinden dat t er vaak warmer uitziet dan t in werkelijkheid is… dus niet alleen een ruimere maar ook warmere jas lol !
  Groetje,
  AmaZony

  Like

 2. Very beautiful autumn landscape. The third photo has a depth that is quite unbelievable! And you still see those lovely dragonflies!
  I read you also have rain today. Nice to have an archive then! 😉

  Like

 3. Een bekender plekje in de natuur is er voor mij bijna niet. Zelfs die heidelibellen komen me bekend voor. Ik vraag me af of het steeds dezelfde zijn. Een aantal dagen geleden had ik ze ook nog voor de lens, precies op dezelfde plaats.

  Like

 4. In tegenstelling tot maandag is het ook vandaag weer hardstikke koud. Deze foto’s maken dat weer een beetje goed Jan. We gaan ervan uit dat weer wat beterd. Van mij mag je dit jaar nog heel wat libellen fotograferen.
  groetjes!

  Like

 5. Je hebt nog lekker van het zonnetje geprofiteerd, dat is mooi meegenomen.
  De libel zat gewoon op je te wachten en profiteerde van de warmte van de zon.
  Mooie foto’s heb je gemaakt tijdens je kuier op deze zonnige herfstdag.
  Het is hier wel droog maar erg grauw en grijs.

  Like

 6. Oké voorlopig heb je gewonnen met deze libel. Zit deze niet stiekem vastgeplakt? 😉
  De bekende plekjes mooi vastgelegd, de tegenlichtopname en de herfstkleuren.
  Hier is het grijs, maar ook wel wind, en droog en niet koud.

  Like

Reacties zijn gesloten.