Herfst in de Deelen (2)

Nee, erg lekker zat het niet op het bankje, waar maandag het eerste deel van een herfstkuier in de Deelen (kaartje) was geëindigd. Mijn onderdanen hadden wel een wat langere pauze kunnen gebruiken, maar of dat een positief effect zou hebben, betwijfel ik zeer. Rustig in beweging blijven leek me in dit geval beter dan zitten verkrampen op dat bankje …

101101-1253x

Op naar het lange, smalle bruggetje, waarvan het dek nog steeds bestaat dunne stammetjes. De meeste andere bruggetjes in het gebied zijn de laatste jaren al voorzien van nieuwe planken die over de stammetjes heen zijn gelegd, omdat veel van de stammetjes intussen al verrot waren, en er gaten in het brugdek vielen. Dat was voldoende reden om enige extra behoedzaamheid in acht te nemen tijdens de oversteek …

101101-1304x

Vervolgens was er nog een lange rechte weg te gaan over een met bruin, geel en groen omgeven pad, dat tussen twee petgaten zuidwaarts loopt …

101101-1305x

Zachte rimpelingen boden onderweg even wat afleiding aan de waterkant …

101101-1309x

Nog even een blik achterom vanaf het laatste bruggetje … het was er zo ongelooflijk stil …

101101-1313x

Tot slot nog een klein stukje over de verharde weg richting parkeerplaats, langs een mooi herfstplaatje aan de andere kant van de Ringfeart …

101101-1314x

Toen ik het voorlaatste petgat passeerde, werd de stilte verbroken door een groepje luidkeels kwakende eenden …

101101-1315x

Het was een mooie kuier, maar ik was blij dat ik weer bij de auto was. Moe, maar voldaan, want ik had mijn beweging weer gehad!  🙂

19 gedachten over “Herfst in de Deelen (2)

 1. @Keyfo: beter eenden niet voeren, het blijft vaak liggen en je verspreidt botulisme, bovendien worden de woerden er oversexed van, laat ze hun energie maar gebruiken om te grazen.

  Like

 2. Erg mooie foto’s en beschrijving van een prachtig gebied, mooier dan de Peel, zeker net als de Peel ooit ontgonnen voor de turf?
  De Peel is voor mij te ver, maar op een dik halfuur rijden heb ik de Hautes Fagnes, Hoge Venen, achter het Belgische Eupen. tot 500 m hoog, dus er heerst een lange koude winter,niet de vogelrijkdom van Friesland, maar schitterend eenzaam gebied. Aan de randen bebossing, bovenop alleen maar lage begoeing, veenbessen en hier en daar een bosje elzen. en overal ontspringen baakjes, die uiteindleijk via de Vesdre in de Maas stromen.

  Like

 3. Je was nog net op tijd om te genieten van de prachtige herfst kleuren.
  brrrrrrrrrr…dat bruggetje.
  dat is heel mooi…maar het zal vast niet lang meer duren voor hij ook plankjes krijgt.

  Like

 4. …zo ben er weer, moest even voetbal kijken, toen het geluid op de achtergrond zo spannend klonk ben ik er even voor gaan zitten….
  Dat bruggetje met die balkjes is voor gezonde benen al moeizaam, zei ik laatst nog.
  Het was een mooi rondje en dat helemaal in je eentje… 😉

  Like

 5. Heerlijk die rust, ziet er idd wel frisjes uit maar mooi.
  Mag dat wel.
  Had je geen brood bij voor de eenden 😉 Had je nog leuke foto’s van kunnen maken.
  Zullen wel gedacht hebben, komt er eindelijk iemand vandaag heeft die niks bij 😉
  Die bruggetjes zou ik toch eerst beter moeten bekijken eer ik erover ging, ben zo’n held hè
  Groeten en prettige donderdag met hopelijk wat minder wind en regen dan vandaag hier.

  Like

 6. Het is tof om met je mee te kuieren zeker van op mijn luie stoel. Maar ik bekijk graag je mooie beelden. Jullie hebben toch prachtige waterplaatsen en beken, stromen enz.

  Like

 7. Bij dat bruggetje dacht ik even dat gaat niet goed maar gelukkig Jan je bent er heelhuids overheen gekomen. Ik zeg altijd thuisblijvers hebben ongelijk en dat ik dus ook maandag want je hebt toch hele mooi beelden van de herfst weten te schieten.

  Like

 8. Je kuier heeft weer geweldige beelden opgeleverd. Herfst in optima forma! Want niet alleen de kleuren aan de bomen laten zien dat het herfst is, ook de wat nevelige sfeer, die voor heel sfeervolle foto’s zorgt.

  Like

 9. Er is er maar 1 die deze prachtige serie (ondanks dat het zonnetje niet scheen)zo mooi in woord en beeld kan brengen en dat ben jij Jan.
  Bedankt voor deze mooie herfstwandeling.

  Like

Reacties zijn gesloten.