Oog in oog

Terwijl in zuidelijke richting donkere wolken zich samenpakten en nauwelijks zichtbaar in oostelijke richting voortdreven, begon ik vanmiddag rond 14:00 uur aan een fotokuiertje op de Merskenheide. Het was weer eens zo’n sombere dag, waarop ik eerlijk gezegd helemaal geen zin had om op pad te gaan. Maar omdat de regen, die vandaag in het zuiden van het land met bakken naar beneden schijnt te komen, morgen wellicht over het noorden ligt, heb ik me er toch maar weer even gedwongen om even in beweging te komen …

101113-1421x

Ik besloot maar weer eens een kuiertje te maken aan de west- en noordkant van de heide. Dat bleek een goede keuze te zijn, want waar ik stiekem op had gehoopt, bleek uit te komen: terwijl ik ongeveer halverwege het noordelijke pad liep, zag ik een ree staan …

101113-1425x

Terwijl ik me op mijn hurken liet zakken, om nog een paar foto’s te kunnen maken, bleef de ree me scherp in de gaten houden …

101113-1424x

Ook toen ik even later verder liep om de ree nog even te kunnen portretteren tussen de gele blaadjes van twee berken door, bleef het beestje roerloos staan. Het was duidelijk dat al mijn bewegingen scherp in de gaten werden gehouden. Als je goed kijkt, zie je achter de ree nog twee oortjes boven de heide uitsteken …

101113-1428x

Toen duidelijk was dat ik blijkbaar geen kwaad in de zin had, kwam ook de rest van de familie tevoorschijn. Rustig kuierden ze onder het toeziend oog van de uitkijk naar de zuidkant van de heide …

101113-1432x

Dat was voor mij het sein om maar aan de terugweg beginnen. Ik had het weer niet beter kunnen treffen. Reden genoeg om met een shagje nog even voldaan na te genieten bij de picknicktafel aan de weg. Daarbij hield ik de blik gericht op de heide, want terwijl de lucht in het zuiden alleen maar dreigender werd, zag het er in noordelijke richting nog steeds vriendelijk uit …

101113-1500x

19 gedachten over “Oog in oog

 1. Je eerste foto is een pracht compositie en dan ook nog zo’n geluk hebben om reeen te ontmoeten.
  Weet dat er andere wensen zouden zijn, maar zou haast zeggen wat kan een mens zich nog meer wensen als deze schoonheid van de natuur.

  Like

 2. Als je erop trekt in dit weer dan verdien je zulk soort ontmoetingen ook wel een beetje vind ik Jan. Wat heb je ze mooi vastgelegd en je hebt wel hele scherpe ogen hoor dat je zag dat er meer dan een ree was.

  Like

 3. Ben net terug uit een weekend Brabant, jeetje wat een weer zeg, nu op de terugweg ook de heel tidj regen, regen en nog eens regen.
  Wat een grijs weekend ;-(
  Maar goed binnen was het goed toeven.
  Prachtige foto’s, wat een geluk om zoiets moois voor je lens te krijgen.
  Maakt je kuier helemaal goed zeg.
  Vind de tweede foto zo mooi.
  Groeten en een prettige maandag.

  Like

 4. Wat een belevenis !
  geweldig!!!!! ja je hebt het denk ik zo goed getroffen omdat alle mensen met een bietje verstand in de bovenkamer thuis bleven.
  Dus lekker rustig op de heide …..
  Geweldige foto`s…zo maak je ze niet vaak.
  Toch goed dat jij je verstand even op nul gezet hebt jan

  Like

 5. Mooi Jan dat koppie zo boven het groen uit een superleuk ogenblik natuurlijk en je hebt hem toch lekker weten te schieten. Hier helaas geen dergelijk vee, maar heel zelden wordt er een waargenomen en hoop doet leven.

  Like

 6. Tsja, soms moet je jezelf even aan de haren omhoog hijsen. En met zo’n dikke haarbos is dat wat minder moeilijk 😉
  Wat mooi dat je uitstapje beloond werd met zo’n mooie vangst. Als je dat van die oortjes niet geschreven had….
  Een prachtige serie.
  In de vooravond reed ik door de polder en kreeg eerst een egel op mijn pad en toen een ree naast mijn pad en toen twee hazen naast mijn pad en dat allemaal in een paar minuten tijd. Toen besefte ik wel weer dat ik vanwege de reeën rustig moest rijden….

  Like

 7. Wat een geluksvogel ben je toch. En dit keer heb je de dieren geweldig op de foto gekregen. Een succesvolle kuier. Als het morgen regent, kun je hier van nagenieten.

  Like

 8. Tjonge wat een kadootje Jan.
  Zo dwing je jezelf naar buiten voor een kuiertje en
  zie de de natuur in volle glorie voorbijkomen.
  Zo heb je het voor ons mooi vastgelegd .
  Hier hebben we het zonnetje nog een kwartiertje gezien .
  :-)) Krijgen we morgen de volle laag??
  Fijne zondag.
  🙂 Aly

  Like

 9. ooooh jan, wat eenbijzondere ontmoeting heb jij weer gehad zeg, ik zag er 3 staan héééél in de verte vandaag, maar zo dichtbij heb ik ze niet gespot,

  wat een heerlijk moment,
  zalig,
  OT
  mijn kuiretjes zijn niet zó heel lang omdat ik met ouwe dames op stap ben 🙂
  5km, hooguit.misschien 6

  Like

 10. Da’s ook toevallig …., vanmorgen kreeg ik twee van de drie ook voor de lens. Jij was er wel een stuk dichter bij zo te zien. Ze staan er mooi op. Ze hebben hun plaatsje midden in de heide weer ingenomen.

  Like

 11. Je hebt het weer voor elkaar gekregen. Mooi joh die foto’s. Als bij jullie ook nog zoveel regen moet vallen als hier stroomt het volgens mij over. Gatverpieleke het leek vanochtend even of de wolken de grond raakten. Een heel vreemd gezicht. Op een gegeven moment stond iedereen stil op de weg. De weg leek wel een beek.

  Like

 12. Wat hebben jullie geluk met zo’n mooie natuur. Reeën die je zomaar ontmoet op de heide, dat is zalig! En de heide zelf, een pracht van een wandelgebied ziet het er uit. Het is weer mooie fotografie.

  Like

Reacties zijn gesloten.