Losse eindjes

We hoefden gisterochtend weliswaar maar een klein stukje te lopen om bij het prieeltje te komen, en daar staan ook wel een paar bankjes, maar het was er bij een temperatuur onder het vriespunt niet echt lekker zitten. Daarom heb ik de tijd daar toch hoofdzakelijk staand, leunend tegen de omranding doorgebracht. En dat was achteraf bekeken toch weer wat teveel van het goede. In de loop van de middag begon ik gisteren te merken dat het vergeefse wachten in de vrieskou om een glimp van de gedeeltelijke zonsverduistering op te vangen toch weer indrukwekkende sporen heeft achtergelaten …

101228-1314x

Ik had me voorgenomen om vandaag mijn weeroverzicht van 2010 te presenteren, maar de deken van vermoeidheid die over mijn lijf ligt, weerhoudt me daarvan. Er zitten op dit moment nogal wat losse eindjes in dat weeroverzicht waar ik eerst eens rustig met een frisse blik naar moet kijken …

110104-1059x

Er zullen nog wel een paar dagen overheen gaan, voordat die losse eindjes aaneen geklonken zijn, want er staan deze week ook nog wat andere zaken op het programma. Zo word ik morgen ik bij  mijn fotomaatje verwacht en de vrijdag staat in het teken van het afscheid van onze overleden buurman, maar uiteindelijk hoop ik toch een mozaïek aan weercijfertjes te kunnen produceren en publiceren …

110104-1113x

Vandaag doe ik het in elk geval uiterst rustig aan, en daarna zien we wel verder …

13 gedachten over “Losse eindjes

 1. Jammer dat je voor niets de kou hebt getrotseerd.
  De cijfertjes houden we wel te goed knoop jij nu eerst maar de losse eindjes aan elkaar.
  Wens je het beste en hoop dat je toch een fijne dag hebt bij je fotomaatje en heel veel sterkte bij de begrafenis.
  Mooie detail foto’s heb je gemaakt.

  Like

 2. Overzichtsfoto’s of details.
  Graag leen ik het oog van de fotograaf.
  Vandaag zag ik ook een film van afkalvende gletsjers en besneeuwde bergtoppen.
  IJs en sneeuw het blijft mooi om te zien.
  Zeker als je binnen zit!
  Warme groet

  Like

 3. Happy New Year Afanja! Hope you have had a nice celebration of both Christmas and new year.
  Fascinating mosaic in the ice, is it melting already? It is too early for that in Oslo.
  Have a nice evening!

  Like

 4. Zo dat snijdt erin op de eerste foto…..
  De onderste twee foto’s zijn echte kunstwerken geworden.

  En ook bij je fotomaatje kun je het rustig aandoen hoor, de houtkachel is gewillig en wat de kuier betreft, hoe lang we die maken, zijn we tenslotte zelf baas over. 🙂

  Like

 5. gewoon in je eigen tempo Jan ,
  de foto’s die je nu laat zien gevven de kou
  wel weer , dus zal een mooi grafiek worden !!
  ben benieuwd …morgen een fijne dag ,
  en vrijdag sterkte gewenst ..

  Like

 6. Vind de tweede foto heel apart.
  Lekker even rustig aan doen, ben je toch weer net iets te ver gegaan en dat voel je gelijk natuurlijk.
  Gezellige dag morgen.

  Like

Reacties zijn gesloten.