Voorjaar in de wei

De laatste tijd heb ik weer meer foto’s gemaakt dan ik hier in korte tijd kan publiceren, daarom spring ik van dag tot dag wat van de hak op de tak. De foto’s die ik maandag bij Lauwersoog heb gemaakt, kunnen nog wel even blijven liggen, want die zijn niet echt tijdgebonden. Voor het ontluikende leven in natuur en landschap ligt dat wat anders …

110406-1335x

De laatste weken was ik al een paar maal langs een weiland gekomen waar lammetjes rond dartelden, maar dat was steeds op een plaats en tijd waarop ik niet kon stoppen om even wat foto’s te maken …

110406-1337x

Terwijl ik gistermiddag via een omweg op weg was naar de garage, kwam ik langs een weiland met dat kleine dartele spul, waar ik wel kon stoppen. En dus heb ik de auto even in de berm gezet om even het ultieme lentegevoel over me te laten komen …

110406-1338x

Het is elk jaar weer een mooi gezicht om te zien hoe die lammetjes af en toe een tijdje stilletjes om zich heen staan te kijken, om vervolgens geheel onverwacht weer rennend en huppelend in beweging komen …

110406-1346x

Amper honderd meter verderop werd ik opgewacht door een tweede lentebode …

110406-1352x

De eerste grutto – de kening fan’e greide – die ik dit jaar op acceptabele wijze heb kunnen fotograferen …

110406-1353x

18 gedachten over “Voorjaar in de wei

  1. o zo lief die lammetjes. Hier zag ik er nog geen in de wei, wel op stal maar dat is niet zo mooi om te fotograferen. Wat je daar zegt over tijdsgebonden foto’s herken ik ook bij mezelf. Neutrale foto’s hou ik opzij, in geval van tijdsgebrek of fotogebrek kunnen die ten allen tijden geplaatst worden. Maar foto’s waarop je duidelijk een seizoen ziet probeer ik zo vlug mogelijk te posten. Spreekt ook meer aan he; mocht ik nu met winterfoto’s of zomervakantiebeelden afkomen vind geen mens dat interessant…. Groetje,

    Like

  2. als het goed is gaan hier de eerste lammetjes morgen of overmorgen ook alweer naar buiten, heerlijk voor ons om naar te kijken, heerlijk voor hun om te rennen en springen, zeker nu het zo vol is in de stal.
    Ik heb zelfs nog helemaal geen tijd gehad om de grutto’s te kieken, straks hebben ze al weer kuikentjes!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.