Elegant waterballet

Nee, het was geen handige keuze om maandagmiddag naar het Weinterper Skar te rijden. Met een temperatuur die al tegen de 25 graden liep, was het in feite zelfs een onverstandige keuze. Maar ja, ik was er al enige tijd niet meer geweest, en ik weet hoe mooi het er in deze tijd van het jaar is. En dat blijft toch trekken …

110530-1335x

Op de bovenstaande foto kun je nog net zien dat het bankje bij de dobbe net in de zon was komen te staan. Om mijn benen wat rust te geven, ben ik er toch maar even op gaan zitten. Erg lang hield ik het er niet vol, want het was er om te puffen. Daarom ben ik even naar de zuidwestelijke kant van de dobbe gescharreld, daar vond ik nog net genoeg schaduw om even gehurkt aan de waterkant te kunnen zitten …

110530-1346x

Dat gehurkt zitten is een crime voor mijn benen, maar dat kon even niet anders, want ondanks het droge voorjaar is het daar toch echt te nat om gewoon in het gras te kunnen zitten. Dat laatste doe ik trouwens met het oog op besmette teken ook maar liever niet. Voor dit soort gelegenheden heb ik een mooi licht klapstoeltje in de auto, maar ja … daar heb je zo weinig aan als je het in de auto laat liggen …

110530-1347x

Uiteindelijk heb ik net lang genoeg kunnen zitten om een deel van een prachtige balletvoorstelling, die op het wateroppervlak ten uitvoer werd gebracht, op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. 🙂

27 gedachten over “Elegant waterballet

 1. Ik zie het al je hebt Het Zwanenmeer een waardige opvolger gegeven: Het waterjuffersballet.
  Prachtig zoals je dit rijtje al spiegelend hebt vast kunnen leggen en dat onder moeizame omstandigheden.
  Houd je niet van vieze knieën? 😉

  Like

 2. Zo Jan, die zijn prachtig. MIjn complimenten. IK kan met twee nieuwe knieen ook niet meer naar de grond maar het schermpje op mijn computer kan ik draaien dus kan ik toch nog laag foto’s maken.

  Like

 3. Heel mooi Jan, kan me voorstellen dat het niet meeviel voor je om dit te fotograferen. Nu ik zelf al maanden in een rolstoel zit. Besef ik pas hoeveel moeite het kost zoiets te kieken.

  Like

 4. ohhh jan wat een sprookje om te zien zeg,
  het is net of het niet echt is, wat gaaf om te zien zeg
  heerlijk,
  wat bof je toch met zulk weer en zulke actieve beestjes aan het water …
  zalig, ik zou er zo een middag mee zoet zijn,
  kijk je uit voor teken of zitten er bij jullie niet zo veel???

  Like

 5. Nou Jan, die ballerina’s staan er prachtig op en nog dubbel ook… prachtig die weerpiegelingen… en vandaag is het ook weer heerlijk weer. dus misschien vandaag nog een tochtje?
  In ieder geval een fijne Hemelvaartsdag….Agnès

  Like

Reacties zijn gesloten.