Oog in oog met een bont zandoogje

Hoewel ons tuintje allerminst een vlinderparadijs is, strijkt er af en toe toch wel eens zo’n kleine fladderaar neer … Zo landde er onlangs op één van de weinige mooie julidagen een bont zandoogje op de rotspartij bij de vijver …

110712-1545x

Omdat de camera zoals altijd binnen handbereik lag, kon ik met de zoomfunctie net één foto van hem maken, daarna steeg hij op …

110712-1543x

Ik had echter geluk, want hij zocht een zonnig plekje op de klimop naast het terras …

110712-1547x

De vlinder ging er eens lekker bij zitten en ik ging er op mijn beurt eens goed voor staan …

110712-1552x

Zeker een minuut of vijf stonden we zo oog in oog …

110712-1550x

En dat leverde best een aardige serie macro-opnamen op, al zeg ik het zelf …  🙂

110712-1551x

28 gedachten over “Oog in oog met een bont zandoogje

 1. Hallo Jan
  Vanmiddag is er ook een zandoogje op mijn pad gekomen en ik heb er in de vlucht een foto van gemaakt
  Vandaag was het voor mij vlinderdag zag op mijn wandeling een landkaartje,een dagpauwoog,een atlanta,een koolwitje,een boomblauwtje en een vlinder die ik nog nooit had geziendus mijn wandeling was super!!
  Proficiat met de prachtige macro’s

  Like

 2. Valt me vaak op dat insekten soms bij de minste beweging wegvliegen terwijl je soms ook van hun zitplaats kan duwen 🙂
  Leuk dat je een gewillig model had en je hebt van de situatie goed gebruik gemaakt. Ik ga hier voor het meest close, de onderste foto’s dus. Macrofotografie is voor mij 90% ergernis maar overige 10 procent compenseren dat volledig

  Like

 3. Had zelf ook een bont zandooje op de plaat dit weekend , maar deze foto’s zijn geweldig ! Vraag me ook idd af welke lenzen je gebruikt / toepast . Met spullen is het nog niet zo gelukt . Maar het zandoogje bleef ook rustig zitten , misschien had het wat te maken met de wat koelere temperatuur . Mooi resultaat !

  Like

 4. Knap hoe je deze vlinder weer van zo dichtbij heb kunnen benaderen. Ik kan wel een macro lens (100mmm) lenen, maar ook daarmee kom ik niet echt dichterbij. Ik ben benieuwd met welke lens en/of camera jij dit voor elkaar krijgt. Het gekke is dat met mijn oude compact zoomcamera lukte dit namelijk beter, maar met de spiegelreflex vind ik macrofotografie nog niet echt mooi… ik kom niet dichterbij gewoon. Echt mooie serie, Jan! Klasse!

  Like

  • @Maartje:
   Welkom hier!
   Ik ben blij dat jij die witte letters op een witte ondergrond als grappig ervaart. Het is een lelijk foutje in WordPress dat enkele weken geleden de kop opstak. Gelukkig heeft lang niet iedereen er last van, voor zover ik weet doet het probleem zich met name voor in bepaalde versies van Internet Explorer.

   Like

 5. Van zo dichtbij krijg ik er kriebels van! Wat een mooie vlinder als hij zijn vleugels opent. Dat heb je er weer goed opgezet! Voel me altijd blij als ik zie dat mensen vlinders in de tuin vinden, heb de indruk dat hun bestand stilletjes aan terug aan het groeien is en dat is goed nieuws.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.