Oog in oog met een bont zandoogje

Hoewel ons tuintje allerminst een vlinderparadijs is, strijkt er af en toe toch wel eens zo’n kleine fladderaar neer … Zo landde er onlangs op één van de weinige mooie julidagen een bont zandoogje op de rotspartij bij de vijver …

110712-1545x

Omdat de camera zoals altijd binnen handbereik lag, kon ik met de zoomfunctie net één foto van hem maken, daarna steeg hij op …

110712-1543x

Ik had echter geluk, want hij zocht een zonnig plekje op de klimop naast het terras …

110712-1547x

De vlinder ging er eens lekker bij zitten en ik ging er op mijn beurt eens goed voor staan …

110712-1552x

Zeker een minuut of vijf stonden we zo oog in oog …

110712-1550x

En dat leverde best een aardige serie macro-opnamen op, al zeg ik het zelf …  🙂

110712-1551x

28 gedachten over “Oog in oog met een bont zandoogje

 1. Dat onderonsje heeft je inderdaad mooie macro’s opgeleverd, heb nog nooit een vlinder zo diep in de ogen kunnen kijken… Als ik moet kiezen ga ik voor de 2de ; Groetjes

  Like

 2. Echt schitterende macro’s, hij loenst wel een beetje volgens mij 😉
  Mooi dat hij zolang bleef zitten en hij je de kans gaf deze foto’s te maken.
  Groeten.

  Like

 3. Tjonge, het lukt jou echt om 5 minuten vlakbij zo’n vlinder te zitten…
  Het heeft mooie macro’s opgeleverd inderdaad!
  De 2e en de eennalaatste zijn het mooist voor mij.
  Een mooie dag vandaag Jan!

  Like

 4. Extra boffen, omdat een bont zandoogje altijd erg ongedurig is.
  Je hebt dichtbij en héél dichtbij.
  Bij de onderste twee foto’s scrol ik maar snel verder, want ik voel me dan aardig bekeken. 😉

  Like

 5. Hallo Jan
  Vanmiddag is er ook een zandoogje op mijn pad gekomen en ik heb er in de vlucht een foto van gemaakt
  Vandaag was het voor mij vlinderdag zag op mijn wandeling een landkaartje,een dagpauwoog,een atlanta,een koolwitje,een boomblauwtje en een vlinder die ik nog nooit had geziendus mijn wandeling was super!!
  Proficiat met de prachtige macro’s

  Like

 6. Valt me vaak op dat insekten soms bij de minste beweging wegvliegen terwijl je soms ook van hun zitplaats kan duwen 🙂
  Leuk dat je een gewillig model had en je hebt van de situatie goed gebruik gemaakt. Ik ga hier voor het meest close, de onderste foto’s dus. Macrofotografie is voor mij 90% ergernis maar overige 10 procent compenseren dat volledig

  Like

 7. Had zelf ook een bont zandooje op de plaat dit weekend , maar deze foto’s zijn geweldig ! Vraag me ook idd af welke lenzen je gebruikt / toepast . Met spullen is het nog niet zo gelukt . Maar het zandoogje bleef ook rustig zitten , misschien had het wat te maken met de wat koelere temperatuur . Mooi resultaat !

  Like

 8. Knap hoe je deze vlinder weer van zo dichtbij heb kunnen benaderen. Ik kan wel een macro lens (100mmm) lenen, maar ook daarmee kom ik niet echt dichterbij. Ik ben benieuwd met welke lens en/of camera jij dit voor elkaar krijgt. Het gekke is dat met mijn oude compact zoomcamera lukte dit namelijk beter, maar met de spiegelreflex vind ik macrofotografie nog niet echt mooi… ik kom niet dichterbij gewoon. Echt mooie serie, Jan! Klasse!

  Like

 9. Best een aardige serie, noem je het. Ik vind het een fantastische serie! Schitterende macro’s waarop heel veel haren te zien zijn. Zo leer je het zandoogje beter kennen.

  Like

 10. Ps. Maartje Slot is de naam 😉
  Grappig, dit typen overigens, zonder te zien of de volgorde van de letters daadwerkelijk klopt!

  Hartelijke groet!

  Like

  • @Maartje:
   Welkom hier!
   Ik ben blij dat jij die witte letters op een witte ondergrond als grappig ervaart. Het is een lelijk foutje in WordPress dat enkele weken geleden de kop opstak. Gelukkig heeft lang niet iedereen er last van, voor zover ik weet doet het probleem zich met name voor in bepaalde versies van Internet Explorer.

   Like

 11. Foto’s gemaakt met een macrolens toveren iedere keer weer een Wereld tevoorschijn die je voorheen niet hebt gezien! Heel mooi en bijzonder, de wonderen van het leven!

  Like

 12. WOW wat geweldige macro`s Jan
  Wat ging ie mooi voor je zitten:)
  Oogcontact met een vlinder is helemaal fantastisch!!
  Zit hier met volle teugen te genieten
  Scroll steeds heen en weer …..
  Groetjes 🙂 ALY

  Like

 13. Van zo dichtbij krijg ik er kriebels van! Wat een mooie vlinder als hij zijn vleugels opent. Dat heb je er weer goed opgezet! Voel me altijd blij als ik zie dat mensen vlinders in de tuin vinden, heb de indruk dat hun bestand stilletjes aan terug aan het groeien is en dat is goed nieuws.

  Like

Reacties zijn gesloten.