Dat zul je nou altijd zien …

Rijd ik dinsdag rond 18:15 uur op de A32 eindelijk eens op een stuk weg waar ik 130 km/u mag rijden … Gaat ineens alle snelheid eruit en moet alle verkeer stapvoets over de linker rijstrook …

110802-1812x

Oorzaak: een gekantelde truck met oplegger in de berm … Hoe zo’n chauffeur dat toch voor elkaar krijgt op een recht stuk weg is mij een raadsel … Hij zal toch niet gedacht hebben dat hij daar ook 130 km/u mag rijden …!?

110802-1813x

Maar wat nog veel erger is …

Nu doet de zon in alle opzichten weer eens een zijn best … lijken bewolking en regen opnieuw roet in het eten te gooien …

090716-1431x

Het allerergste is nog dat zich bij zonnevlekkengroep 1261 de afgelopen dagen drie serieuze zonnevlammen in de M-klasse hebben voorgedaan. De zwaarste uitbarsting -een M9- was vanmorgen even voor zes uur. Alle drie de uitbarstingen hebben een CME (een golf met geladen zonnedeeltjes) in de richting van de aarde gestuwd …

110804-1424x

Dat betekent dat we in de komende nachten na lange tijd weer eens een serieus kansje op poollicht hebben, maar dan moet het wel helder zijn, en daar ziet het helaas niet naar uit …

031029-2035x

Als het spannend wordt, dan meld ik me zeker via Twitter.

24 gedachten over “Dat zul je nou altijd zien …

 1. Poollicht en een gekantelde vrachtwagen… allebei nog nooit gezien. Het eerste lijkt mij prachtig. De tweede, die vrachtwagen hoef ik niet te zien. Je maakt wat mee… fijne dag verder, Jan!

  Like

 2. Ja ongelukken met vrachtwagens gebeuren nog al eens jan. En waar het aan licht, Joost mag het weten. Dat poollicht heb ik geloof ik nog nooit gezien. Heel interessant maar of ik wakker kan blijven.?

  Like

 3. de weg zal wel te recht en dus te saai zijn geweest, gelukkig kwam je later pas voorbij en was je er niet bij toen het gebeurde….Wie weet trekt de lucht net zo snel weer open als hij hier vanmiddag dichttrok, ik werd overvallen door een bui en zag er binnen een paar minuten uit alsof ik met kleren aan in het water had gelegen 😛

  Like

 4. Superrrrr die onderste foto. Wat heb je daar een bijzonder verschijnsel vastgelegd Jan.

  Ennuhh ook een vrachtwagenchauffeur is wel een slaperig, zou niet de eerste chauffeur zijn die op dergelijke wijze van een recht stuk weg rijd

  Like

 5. Wat dacht je van rare inhaalmanouvres door vrachtauto’s…
  Het poolicht lijkt me gaaf, maar ik betwijfel of het me lukt om ervoor wakker te blijven..
  Hebben we hier niet nog krachtigere uitbarstingen nodig?

  Like

 6. o.t.
  Jan ik meende kwink te slaan toen ik het over ” behelpen ” had.
  Inderdaad….insekten zijn prachtig en ik ben blij met het resultaat van de sprinkhanen jacht.
  Met een 400 mm lens valt het om de dooie dood nog niet mee om ze er een beetje ordentelijk op te krijgen.

  Like

 7. Een beste koprol van deze wegpiraat oeps!!
  tenzij het een mankement is geweest natuurlijk
  Heb je nog een stukkie kunnen racen… 130:-)
  Dat was even een tegenvaller

  Ik ga toch even kijken s`nacht of ik het poollicht
  kan bewonderen.
  bedankt voor de tip 🙂
  Groet
  🙂 Aly

  Like

 8. Misschien in slaap gedommeld door de warmte,
  had ik net ook last van maar dan languit op de bank 🙂
  hier in huis is het heerlijk koel.
  Ik verwacht geen poollicht omdat het hier gaat regenen,
  maar je weet het maar nooit 😉

  Dikke knuffel
  Anneke

  Like

 9. Ik zie opeens dat op de onderste foto de Grote Beer te zien is. Nlc’s gaan dit jaar aan onze neus voorbij, de kans op poollicht ziet er veelbelovend uit. Nu hard duimen voor een helder luchtruim.

  Like

 10. Kennis van mij, op weg naar Deventer, voelde zich ook nogal geremd door die vrachtwagen. En ik zal de komende nachten de bewolking in de gaten houden (ik probeer toch altijd rond half twaalf de nachtvlinders op de vlinderstruik te tellen)

  Like

Reacties zijn gesloten.