Dansende pony’s

Vanmiddag heb ik een heerlijk rondje gereden door het weidegebied ten westen van Drachten. Ik had gehoopt wat weidevogels te kunnen fotograferen, maar dat viel nog vies tegen. Het is van tweeën één: òf er zijn nog maar weinig weidevogels teruggekeerd, òf ik heb mijn route langs de verkeerde weilanden laten voeren. Ook zonder weidevogels werd het gelukkig een mooi ritje met enkele tussenstops en twee korte fotokuiertjes …

120322-1430x

Mijn laatste tussenstop was bij Earnewâld (kaartje Google Maps). Behalve ooievaars heb ik er een paar imkers in actie gezien, de foto’s daarvan zullen eerdaags wel volgen als de bult op mijn hoofd als gevolg van een venijnige bijensteek is afgezakt. Voordat ik werd gestoken, heb ik een tijdlang zitten genieten van een paar pony’s die duidelijk de voorjaarskolder in de kop het hoofd hadden  …

120322-1433x

Regelmatig deden ze even een dansje met elkaar, om vervolgens weer een tijdje samen als dollen door het stukje land te hollen …

120322-1434x

Steevast kwam er vervolgens weer een moment, waarop ze een rondedansje voor me opvoerden …

120322-1435x

Het was werkelijk een geweldig showtje …

120322-1438x

Uiteindelijk keerde de rust voor langere tijd terug, toen het olijke tweetal samen ging staan smoezen achter de rug van een paar andere pony’s, die al die tijd rustig hadden staan grazen alsof er niets aan de hand was. Ik had zo’n vermoeden dat dat nog wel eens zou kunnen veranderen, maar dat heb ik niet meer afgewacht …

120322-1439x

19 gedachten over “Dansende pony’s

 1. Heerlijk, zalige foto’s!!! Die hebben duidelijk meer dan de lentekriebels in hun buik. Dat je daar zo maar kon van genieten moet toch een goed gevoel gegeven hebben en dan die schitterende foto’s!

  Like

 2. SUPER! Je gaat voor weidevogels en komt met deze dartele springers thuis. Maar ook met een bijensteek, dat is toch wel heel veel minder. Ook een rare plek voor een bij. Sterkte Jan met jouw ‘koppie’

  Like

 3. Wat betreft die weidevogels, ik heb er vandaag ook niet zoveel gezien. Terwijl ik door de Onlanden kwam, en langs Roden en Roderwolde, waar er normaal veel zitten. Die stromme beesten volgen Piet Paulusma niet.

  Like

 4. Een bijensteek op je hoofd, lastig als je alleen bent…”Zuig krachtig aan de plaats van de steek, en spuw het vocht uit”.
  Mooi deze “circuspony’s”.

  Like

 5. Gisteren op het journaal lieten ze dansende koeien gezien maar dit is toch wel wat anders. Wat een mooi gezicht met de wapperende manen. Hiervoor hoef je dus niet voor naar de circus. Mooie serie waar ik vrolijk van word.
  Sterke met de bult op je hoofd.

  Like

 6. Wat een ontzettend leuke en mooie foto s Jan.
  Het lijkt wel een ingestudeerd stukje.
  Mooi dat je daar getuige van kon zijn
  Sterkte met t heufd

  Like

Reacties zijn gesloten.