Earth Hour 2012

Als we vanavond tussen 20:30 en 21:30 uur in het kader van Earth Hour 2012 het licht allemaal eens een uurtje uitdoen. Dan ziet de wereld er toch net even anders uit …

120326-2041xx

Onze nationale trots astronaut André Kuipers doet ook mee aan Earth Hour. In het internationale ruimtestation ISS zal hij de lichten uitdoen in ruimtes waar op dat moment niet wordt gewerkt. Daarnaast gaat hij foto’s maken van de verschillende werelddelen die meedoen aan de actie. Jammer genoeg komt hij momenteel alleen in de vroege ochtenduren over ons land, het zou toch mooi zijn als hij eens een echt donker West-Europa kon fotograferen …

120331-lichtkaart

23 gedachten over “Earth Hour 2012

 1. Het scheelt een stukje 🙂
  We hebben hier nogal wat lichtvervuiling van de stad Groningen, als ze daar het licht uit zouden doen zou dat een stuk schelen.
  Ik heb dit jaar alleen Earth Hour gemist…

  Like

 2. Ik was nog zo van plan om mee te doen, maar rond dat tijdstip toch nog druk aan het werk….en dat ging niet zo goed samen al moet ik eerlijk toegeven dat ik het op dat moment echt ben vergeten….Krijg ik nog een herkansing?
  Wij hebben in de nieuwe stal expres s’nachts zo min mogelijk licht aan, de koeien hebben het helemaal niet nodig en wij ook niet als we er toch niet zijn.

  Like

 3. Ben vanavond naar een verjaardag Jan, de lichten zijn bij mij uit.

  Het felste licht brand trouwens in het huis en oprit van ………. Al Gore !!!!!
  Tijdje terug was op het nieuws dat de energierekening van het gezin Gore hoger was dan die van de rest van de straat.

  Ik geloof echt niet meer in die onzin. De mensheid gaat niet ten onder aan klimaatverandering maar aan overbevolking

  Like

  • Ik weet niet waaraan de mensheid uiteindelijk ten onder zal gaan, maar het diskwalificeren van de rapporten van het IPCC als ‘onzin’ slaat echt nergens op, Henk. Henk Jonkvorst kan niet in zijn eentje even de bevindingen van decennialang serieus klimaatonderzoek terzijde schuiven, alsof dat allemaal maar onzin zou zijn. En als je wilt dat jou kleinkind, waarvan je op je site altijd van die prachtige foto’s laat zien, ook nog een toekomst heeft, dan doe je er verstandig aan de bedreiging die van de klimaatverandering voor het voortbestaan van mens en dier uitgaat, een beetje serieuzer te nemen.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Intergovernmental_Panel_on_Climate_Change

   Like

   • Waarmee uiteraard niet gezegd wil zijn, dat er op het terrein van de klimaatwetenschap geen onzekerhden bestaan, of dat klimaatwetenschappers nooit fouten maken. Alleen: wie om die reden denkt dat klimaatverandering een misverstand, zwendel. of linkse hobby is, zoals onze vrinden van de PVV, die houdt zichzelf en anderen behoorlijk voor de gek.

    Like

    • Als het klimaat al daadwerkelijk verandert en dan OOK nog eens door toedoen van de mens mag het toch duidelijk zijn dat er teveel mensen op deze aardkloot rondlopen Ed. We maken ons druk om ziektes als aids te genezen in bijvoorbeeld Afrika maar zolang vrouwen daar blijven denken dat ze konijnen zijn lost het niets op. Als je dergelijke ziekte zou genezen en de gemiddelde Afrikaanse vrouw 5 kinderen op de wereld blijft zetten duurt het maar even en het konijnenhok staat op springen. we hebben inmiddels al een paar waarschuwingen gehad maar het zou me niet verbazen als er een ziekte uitbreekt die de helft van de wereldbevolking uitroeit. Daarna kan deze aarde weer opgelucht ”adem halen” De natuur vindt er wel iets op maar laten we hopen dat we eerder gaan nadenken over geboortebeperking Ed

     Like

     • Niet iedereen draagt in gelijke mate aan de klimaatverandering bij, Henk, en de mensen in Afrika wel het allerminst. Heeft met leefstijl te maken. Verder geloof ik niet dat Afrikaanse vrouwen denken dat ze konijnen zijn. Wel is er een relatie tussen een hoog geboortecijfer en armoede: Als een land arm is en sociale voorzieningen ontbreken zijn kinderen nu eenmaal je enige oudedagsvoorziening. Geboortebeperking vind ik dus uitstekend, maar dan zouden armoedebestrijding en geboortebeperking hand in hand moeten gaan, want anders lukt het niet. En dat moet je niet, zoals onze regering wil, nog eens extra gaan bezuinigen op ontwikkelingshulp.

      En liever dan met de beschuldigende vinger naar Afrika te wijzen zou ik de hand in eigen boezem willen steken, Henk: WIJ hier in het rijke Westen zijn het immers die ons een levenswijze permitteren die de aarde uitput. Ja, WIJ zijn het die op veel te grote voet leven: de ecologische en CO2-voetafdruk van de gemiddelde Amerikaan en Europeaan is echt vele malen groter dan die van de gemiddelde Afrikaan.
      http://nl.wikipedia.org/wiki/Ecologische_voetafdruk
      En WIJ zijn het ook het die met onze drijvende visfabrieken de wateren voor de Afrikaanse kusten leegvissen en zo de
      lokale vissers daar tot de bedelstaf brengen.

      Zo valt er nog een hoop te doen. Ik zou zeggen: een soberder levensstijl hier, en een beetje minder armoede daar, en dan zijn we een eind op weg.

      Nog een fijne zondag, Henk.

      Like

 4. En dan hopen dat het een beetje helder is zodat we de sterren kunnen zien, zonder al dat zwerflicht zie je er namelijk veel meer!!
  Wij doen mee!!

  Like

Reacties zijn gesloten.