Gluren bij de buren

Terwijl ik dinsdagmiddag op zoek naar fotogenieke druppels wat in de tuin rond scharrelde, bekroop me op een bepaald moment het gevoel dat ik werd bekeken. Het duurde even, voordat ik ontdekte wie de gluurder was …

In een conifeer die net over de erfscheiding in buurvrouw’s tuin staat, hield een vrouwelijke merel me nauwlettend in de gaten … Luttele minuten later streek meneer merel ook even op het nest neer …

Nu maar hopen, dat buurvrouw’s kat geen roet in het eten gooit, want het lijkt me wel aardig om hier binnenkort eens wat van die wijd geopende hongerige snaveltjes te kunnen fotograferen …

21 gedachten over “Gluren bij de buren

 1. Geweldig dat oog zo boven de tak uit. Gezellig samen de eitjes bewaken en nu de kat van de buren goed in de gaten houden. Mooie scherpe foto’s.
  Lijkt me ontzettend leuk om zo’n nest te volgen, ik hoop dat het je lukt Jan, succes.

  Like

 2. Mooie foto’s !! Ik vrees hier ook voor katten, zijn er op het moment 2 die zich bij de vijver ophouden, maar heb waarschijnlijk een nestje met winterkoninkjes, dus wil rust in de tuin. Heb wat tips op internet gevonden waar katten een hekel aan hebben.
  De geur van azijn en citroen, koffiedrab ewat oder hun pootjes komt. Maar ook bepaalde planten zoals lavendel en citroenmelisse.Bij mij komen ze onder de poort door, dus alles waar ze een hekel aan hebben, heb ik daar staan en gestrooid.Hoop dat ze nu voorbij lopen:-)

  Like

 3. Mooie serie Jan..ik was een paar heerlijke dagen in de Ardennen en ontdek bij thuiskomst dat eksters een nestje leeggeroofd hebben..ze waren die piepkleine jongen aan het opeten op mijn tuintafel..
  Verschrikkelijk vond ik dat.,al weet ik dat de natuur eten en gegeten worden is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.