Gluren bij de buren

Terwijl ik dinsdagmiddag op zoek naar fotogenieke druppels wat in de tuin rond scharrelde, bekroop me op een bepaald moment het gevoel dat ik werd bekeken. Het duurde even, voordat ik ontdekte wie de gluurder was …

120515-1257x

In een conifeer die net over de erfscheiding in buurvrouw’s tuin staat, hield een vrouwelijke merel me nauwlettend in de gaten … Luttele minuten later streek meneer merel ook even op het nest neer …

120515-1308x

Nu maar hopen, dat buurvrouw’s kat geen roet in het eten gooit, want het lijkt me wel aardig om hier binnenkort eens wat van die wijd geopende hongerige snaveltjes te kunnen fotograferen …

120515-1311x

21 gedachten over “Gluren bij de buren

 1. Mooie serie Jan..ik was een paar heerlijke dagen in de Ardennen en ontdek bij thuiskomst dat eksters een nestje leeggeroofd hebben..ze waren die piepkleine jongen aan het opeten op mijn tuintafel..
  Verschrikkelijk vond ik dat.,al weet ik dat de natuur eten en gegeten worden is.

  Like

 2. Leuke serie Jan. Oh, de kat … dat wordt nog lastig. Ik heb elk jaar weer opnieuw die angst. Waarom vliegen jonge mereltjes ook niet meteen net als meesjes dat doen. Dat zou een hoop meer rust geven.

  Like

 3. ach wat leuk zo dichtbij! Geef de kat van buurvrouw maar een belletje, net als mijn jagers, voor elke kat is er wel een modieus passend bandje te vinden heb ik ontdekt 🙂

  Like

 4. Mooi hè zoiets, je hebt ze er weer prachtig op gekiekt Jan. Ik hoop voor jou maar zeker voor de merels dat de buurkat wegblijft. Hier zat ook nestje jammer genoeg wel ontdekt door een kat.

  Like

 5. Wat knap dat je ze ontdekte.
  Je hebt dus een antenne voor gluurders? 😉
  Ik hoop dat we binnenkort met je mee kunnen genieten van de hongerige bekjes.

  Like

 6. Mooie foto’s !! Ik vrees hier ook voor katten, zijn er op het moment 2 die zich bij de vijver ophouden, maar heb waarschijnlijk een nestje met winterkoninkjes, dus wil rust in de tuin. Heb wat tips op internet gevonden waar katten een hekel aan hebben.
  De geur van azijn en citroen, koffiedrab ewat oder hun pootjes komt. Maar ook bepaalde planten zoals lavendel en citroenmelisse.Bij mij komen ze onder de poort door, dus alles waar ze een hekel aan hebben, heb ik daar staan en gestrooid.Hoop dat ze nu voorbij lopen:-)

  Like

 7. Geweldig dat oog zo boven de tak uit. Gezellig samen de eitjes bewaken en nu de kat van de buren goed in de gaten houden. Mooie scherpe foto’s.
  Lijkt me ontzettend leuk om zo’n nest te volgen, ik hoop dat het je lukt Jan, succes.

  Like

Reacties zijn gesloten.