Toch gelukt!

De paarse bloemen van onze vlinderstruiken zijn slechts enkele dagen mooi geweest, maar desondanks hebben ze hun werk gedaan, want ik heb er een vlinder op zien zitten. En wat meer is … Ik heb hem nog kunnen fotograferen ook. Het was weliswaar ‘slechts’ een geaderd witje, maar dat maakt niet uit, een vlinder is een vlinder! En we moeten iedere vlinder koesteren dit jaar …

120725-1537x

Wat veel liefhebbers al vermoedden, werd afgelopen weekend bevestigd door medewerkers van de Vlinderstichting: er worden dit jaar opvallend weinig vlinders gezien. Ze zeiden dat zondag in het radioprogramma Vroege Vogels na een inventarisatie op de Floriade in Venlo. Volgens de Vlinderstichting had de telling op die bloemrijke locatie in het midden van de zomer honderden vlinders moeten opleveren, maar zijn er de hele dag slechts 40 gezien. Volgens de medewerkers is het te vroeg om alarm te slaan, omdat de zomer nog niet voorbij is. Toch maken ze zich zorgen, want een slecht vlinderjaar zou gevolgen kunnen hebben voor de vlinderstand in de volgende zomer.

22 gedachten over “Toch gelukt!

 1. Nu ja, laten we dan maar hopen dat een inventarisatie op een enkele locatie een te wat smalle basis is voor het trekken van al te vergaande conclusies. Ik heb in elk geval nog wel redelijk wat verschillende soorten vlinders gezien dit jaar.

  Like

 2. De enige die je hebt gezien Jan en vastgelegd is dan ook meteen wel een prachtige opname geworden.
  Onder druk worden de grootste prestaties geleverd, petje af!!!

  OT: ik gebruik hier een ander mailadres omdat het reageren anders niet lukt. Ik probeer het nog maar eens met het goede. Wel heel lief van je maar afgelopen week zijn we weer in de buurt geweest en ik heb zelf nu ook weer gezien dat jij zonder meer gelijk had.

  Like

 3. Hallo Jan die staat er dan ook verrukkelijk op.Ik was op de Floriade en had dat toen ook tegen de vriendinnen gezegd dat met al die bebloemde bermen en de ontelbare vlinderstruiken de vlinders rond onze hoofden moesten gefladderd hebben maar niets daarvan, zag juist 1 vlinder op de hele ,nochtans zonnige zomerdag.dag. Ben in de week wel naar het domein Grote Hout in Turnhout gaan wandelen met de kleindochter en daar werd mijn droom werkelijkheid..een massa vlinders ,zeker vier a 5 verschillende soorten..Zoveel dat het onmogelijk was een deftige foto te maken soms met 6 op en bloem en dan is wel telkens 1 die begint te fladderen maar in mijn tuin praktisch geen enkele fladderaar en mijn tuin is een echte vlindertuin qua beplanting.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.