Baas boven baas

Op 26 februari schreef ik hier dat meneer Merel zichzelf luid schetterend had benoemd tot buurtbaas. Zodra hij bij het voederhuisje neerstreek, zochten de mussen en de mezen een goed heenkomen in een van de omringende bomen of struiken.
In grote lijnen is dat nog steeds de situatie, totdat de Vlaamse gaai op luidruchtige wijze zijn intrede in ons tuintje doet om zich tegoed te doen aan de doppinda’s … Dan erkent meneer Merel daarin toch zijn meerdere en neemt hij samen met de andere vogels tijdelijk de wijk …

130303-1406x

21 gedachten over “Baas boven baas

 1. Jij hebt een rondje en ik een hartje waarin die pinda’s kunnen. Ik was het de hele winter kwijt, tot ik het gisteren weer zag liggen. Ik zal het nu maar een beter te vinden plaatsje geven. Nog steeds erg koud vandaag, maar wel een heerlijk zonnetje, dan ziet de wereld er toch ineens heel anders uit.

  Like

 2. Hij moet wel erge honger hebben om in de tuin voedsel komt zoeken.
  Een prachtige gelegenheid om hem er eens mooi op te zetten. En dat deed je Jan.

  Like

 3. Als je doppinda’s in de tuin hebt is hij er al snel, hier tenminste wel.
  Had er net twee, willen ook aan het pindanetje hangen en eten..heb zo gelachen.
  Vind het een bijzonder mooie vogel…je hebt hem heel mooi op de foto gezet.
  Met dit weer zal hij vast wel vaker komen.
  Groeten en fijne dag,

  Like

 4. Wat een mooie foto van de gaai ,neen die zie ik nooit in mijn tuin maar ik woon dan ook aan een grote baan.Kijk hij ook nog in je richting,wat wil je meer.Ook goed dat hij ook eens een baas boven baas heeft want hier zwaait de merel ook de plak.

  Like

 5. Ja daar kan meneer merel vast niet tegenop. Dit zijn de zogenaamde bovenbazen.
  Gelukkig zijn de bovenbazen hier ook een tikkie bang voor mensen , zeker het soort met camera is hier weinig geliefd.
  Wat dan ook wel weer jammer is want ik wil ook wel zo.n fraaie foto maken…..maar voor de rest van de tuingasten is het prettig.
  Mooi …..heel mooi Jan.

  Like

Reacties zijn gesloten.