Uitwaaien bij de Leijen

Nadat we vanmorgen in een goed gesprek weer eens hadden bijgepraat met de neuroloog, vond ik het vanmiddag tijd om weer eens even lekker uit te waaien op een zonnig plekje. Daarvoor ben ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar het uitzichtpunt aan de Leijen bij Eastermar gegaan …

130422-1334x

In de richting van Opeinde kijkend, werd het wateroppervlak getooid met een zee aan twinkelingen. Verder lag het meer er stil en verlaten bij, voor de meeste bootjesmensen is het duidelijk nog te koud en de vogels hielden zich blijkbaar allemaal elders in de luwte op …

130422-1317x

Het was geen enkel probleem om daar even flink uit te waaien, aan de rietstengels is goed te zien dat er meer dan genoeg wind stond. Omdat de wind recht over het koude water in de richting van het uitzichtpunt blies, was het er nog allerminst aangenaam …

130422-1319x

Erg lang heb ik daarom niet op het uitzichtpunt gezeten. De intussen behoorlijk in verval rakende balustrade gaf maar bar weinig beschutting, waardoor mijn bovenbenen al snel weer strammer begonnen aan te voelen dan me lief is …

130422-1323x

Op weg terug naar de parkeerplaats heb ik op een lekker plekje in de luwte van riet en struikgewas nog enige tijd staan genieten van de drukte en het gezoem rond de bloeiende wilgenkatjes …

130422-1329x

Hoewel de wind het ook daar nog knap lastig maakte om scherpe macrofoto’s te maken, is het toch gelukt om een aantal acceptabele shots te maken. Morgen wat foto’s van bezige bijtjes waar meer dan alleen het kontje op staat …   🙂

130422-1312x

13 gedachten over “Uitwaaien bij de Leijen

 1. De wind is een behoorlijke spelbreker voor het verkrijgen van een hogere temperatuur. Ik hoop voor iedereen, en voor jou in het bijzonder, dat die nu toch snel minder gaat waaien. De bijen trekken zich er niets van aan. En er is genoeg eten voor ze, zo te zien aan de aardige voorraad.

  Like

 2. Prachtig Jan eerst de koude wind over het twinkelende water
  om daarna nog te kunnen genieten van het eerste lente gezoem !
  Heerlijke foto…. die ik nog niet heb kunnen maken.
  weer heel mooi om dit te zien!

  Like

 3. BIj een open vlakte aan het water zal het best nog koud zijn geweest.
  Evene uitwaaien is lekker maar niet te lang.
  Mooie macro, ben ik blij mee dat alle bijtjes en vlinders er weer aan komen.
  En de juffers en libellen niet vergeten..
  Fijn dat je een goed gesprek hebt gehad bij de neuroloog.
  Gezellige avond en groeten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.