’t Juffertje met de rode ogen

Gistermiddag heb ik voor het eerst sinds geruime tijd weer eens een fotokuiertje gemaakt in De Deelen. Vooral op het eerste deel van de wandeling viel er zowel aan de waterkant als bij het struikgewas aan de andere kant van het pad genoeg klein spul te zien …

130614-1358x

De vlagerige wind maakte het ook gisteren echter weer niet makkelijk om mooie strakke macrofoto’s te maken. Van het juffertje met de rode ogen, dat aan het eind van het eerste pad op een blad van de gele lis zat, heb ik wel een paar aardige foto’s kunnen maken …

130614-1401x

Kijkend naar de rode ogen moet het hier wel gaan om een roodoogjuffer. Waarschijnlijk gaat het om een grote roodoogjuffer, maar om daar uitsluitsel over te kunnen geven, had ik ook nog een scherpe foto van de zijkant van het achterlijf moeten hebben. Als gevolg van de eerder genoemde wind, missen die foto’s echter helaas alle scherpte. Nou ja, het beestje is er niet minder mooi om …

130614-1402x

20 gedachten over “’t Juffertje met de rode ogen

  1. Knap dat je toch deze scherpe foto’s van de ogen hebt kunnen maken.
    Wat zouden we blij zijn als nu eindelijk eens de wind wat gaat liggen. Want ook vandaag is het bar en boos daarmee.
    Goed en hopelijk windstil weekend verder.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.