Noflik

Na een goeddeels grijs verlopen week scheen gisteren de zon weer eens volop. Aan het begin van de middag besloot ik daarom weer eens een fotokuiertje te maken naar de dobbe in het Weinterper Skar, het zou vast goed toeven zijn op één van mijn favoriete bankjes ..

Halverwege het pad naar de dobbe liep ik Geert tegen het lijf. Hij kwam net terug van de dobbe, maar hij besloot spontaan rechtsomkeert te maken, waarna we samen onze weg naar de dobbe vervolgden. Enkele minuten later streken we samen op het bankje neer …

130927-1455x

Terwijl een paar kuifeenden rustig op het wateroppervlak dobberden en drie reeën in gezwinde spoed het open veld aan de andere kant van de dobbe overstaken, hebben we bijna twee uur lekker in de zon op het bankje zitten bijpraten over de dagelijkse ditjes en datjes des levens.
Noflik noemen we dat in Fryslân, genoeglijk in goed Nederlands …

130927-1458x

Rond 15:00 uur vond Geert het welletjes. Terwijl hij de terugweg aanvaardde, besloot ik nog even wat rond te struinen bij de dobbe, want ik had tenslotte nog geen foto gemaakt. Veel meer dan wat landschappelijke plaatjes en een enkel stilleventje aan de waterkant was er niet te fotograferen …

130927-1502x

Af en toe fladderde er nog een vlinder rond, maar even ergens rustig gaan zitten poseren was er niet bij. Ook de laatste juffers en libellen bleven ongedurig heen en weer vliegen, maar na enige tijd kon ik toch nog een juffertje vastleggen. Kijkend naar de stand van de vleugels lijkt het me een pantserjuffer te zijn, wellicht een houtpantserjuffer …

130927-1510x

Het was een heerlijke middag, waarop ik weer heel wat vitamientjes heb kunnen bijtanken.  🙂

20 gedachten over “Noflik

 1. heerlijk wer was het met de zon er bij, wel een hele koude start van de dag, maar de zon maakte toch nog veel goed
  prachtige foto’s alweer Jan, genieten, zolang het nog kan met het zonnetje er bij

  Like

 2. Twee zitten kletsen ? En dan zeggen ” ze ” wat van vrouwen !
  Hadden jullie wel koffie mee genomen ?
  Wel heel leuk om een collega blogger te treffen zeg.

  De foto,s zijn weer top.

  Like

 3. Het was inderdaad heel goed toeven op het bankje. “Noflik” praten en heerlijk in de zon zitten, het heeft me goed gedaan. Mijn bijna identieke foto’s van de pingo volgen in de komende week.

  Like

 4. Die laatste zonnedagen zijn een weldaad voor de mens maar van diepblauwe luchten beginnen mijn fotohormonen niet te gieren Jan.
  Maar als je je camera onder de horizon richt kan je toch sfeervolle platen maken. Foto van de kuifeendjes is prachtig en sfeervol

  Like

  • Mee eens, Henk, maar ik heb deze staalblauwe lucht toch liever dan toch liever dan de bijna egaal grijze lucht van eerder deze week. Met de echte herfst nog in aantocht zullen de spannende wolkenpartijen t.z.t. wel weer komen, tot die tijd roei ik graag met de riemen die ons nu ter beschikking staan. 🙂

   Like

 5. Een mooi plekje om te zijn om die heerlijke dag. Heel rustgevend daar aan de waterkant met de prachtige spiegeling. Het toetje van jouw middag is echt de juffer. Prachtig!

  Like

Reacties zijn gesloten.