Kappe’ en zage’ in Houtigehage

We kijken in Huize Afanja maar zelden naar één van de vele commerciële omroepen, en zo heel af en toe mis je daardoor wel eens (een item in) een programma. Zo ook gisteravond …

Terwijl wij zaten te kijken naar een reportage over een mogelijk complot dat ten grondslag zou liggen aan de dood van de verzetsheldin Hanny Schaft, kreeg ik van Annemarie een mailtje, waarin ze melding maakte van het feit dat ‘Hart voor Nederland’ op dat moment aandacht schonk aan het opruimen van de bijna 40 omgewaaide bomen op het erf van de familie Meijer uit Houtigehage …

Gelukkig is tegenwoordig vrijwel alles wat op tv wordt uitgezonden korte tijd later op internet terug te vinden, en dat bleek ook nu het geval te zijn. Boomrooierij Veenstra uit Nijensleek bij Steenwijk heeft geheel belangeloos aangeboden om de familie Meijer te helpen met het opruimen van de enorme ravage die de storm vorige week maandag op hun erf aanrichtte, en daar zijn ze zaterdag meteen mee begonnen. De reportage van ‘Hart van Nederland’ is hier te zien

Vanmiddag heb ik het slagveld ter plaatse weer even in ogenschouw genomen. Hoewel er bijna geen steen meer goed op zijn plek in de oprit ligt, kunnen de Meijers in ieder geval weer met de auto bij hun woning komen. Maar de kaalgeslagen tuin biedt nog steeds een erg trieste aanblik met de grote stapels hout die her en der liggen …

Het bankje bij de vijver heeft de storm doorstaan. De tuin zal voorlopig niet meer worden zoals hij was, maar ik hoop dat Jaap en Gerrie Meijer vanaf volgend voorjaar weer vaak en met veel genoegen op het bankje van hun herstellende tuin kunnen genieten …

Hulde voor Boomrooierij Veenstra en dank aan Annemarie voor het mailtje!

21 gedachten over “Kappe’ en zage’ in Houtigehage

 1. Gelukkig dat er een waakhond in Oostenrijk woont! 😉
  Mooi zoals de firma Veenstra belangeloos hulp aanbiedt. Hoe eerder de restanten verdwenen zijn, hoe sneller de gewenning aan het gemis van de bomen zal plaatsvinden.

  Like

 2. Met pubers in huis ontkom je niet aan het kijken naar commerciële omroepen, hoewel ik nu vanuit de voorkamer de klanken hoor van Join the Beat op Ned 3.
  Geweldig dat dit bedrijf het belangeloos opruimt. Ik gun ze dat deze actie en gratis reclame hen ook werk oplevert. Mooi Jan dat je het verhaal zo op deze manier kunt afsluiten. En hulde aan Annemaire die je (vanuit Oostenrijk?) dit mailtje stuurde.
  Het is en blijft toch wel een hele trieste aanblik.

  Like

 3. It is so heartening to see people coming to help clear up the storm damage. That is what communities are all about. In your part of the world, nature recovers so much more quickly than here and they will be able to enjoy the recovering garden again next year.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s