De laatste insecten(?)

Op één van de laatste zonnige en echt zachte oktoberdagen heb ik bij de bloeiende klimop nog eens wat insecten in beeld kunnen vangen m.b.v. mijn macrovoorzetlens. Vanwege het 10-jarig jubileum van mijn poollichtavonturen en de actualiteit van de storm die daarop volgde, zijn die laatste macro’s tot nu toe blijven liggen …

131024-1516x

Vandaag is een prima dag om hier toch nog even een paar van die foto’s te publiceren, het zouden tenslotte best eens de laatste insecten geweest kunnen zijn, die ik dit jaar voor de camera heb gehad …

131024-1520x

Daarnaast zijn deze macrofoto’s een mooie gelegenheid om jullie even te wijzen op het feit dat op Holland Doc 24 vanavond om 19:13 uur de prachtige Franse film “Microcosmos, le peuple de l’herbe” uitzendt …

131024-1537x

16 gedachten over “De laatste insecten(?)

 1. Mooie beelden, zowel de foto’s als de trailer. Ik ben helemaal in de stemming omdat ik op het ogenblik ‘Erik of het klein insectenboek’ van Bomans aan het lezen ben. (Nu voor leden gratis op de halen bij de bibliotheek!) De dikke druppels die op de insecten vallen waardoor ze onderuit gaan (trailer) staan zelfs precies op die manier in dat boek beschreven.

  Like

 2. ja mooi he jan, de laatste de laatste, dit is de tijd van de laatsten, hier zat een bijtje erg moe op een blad en ik legde er wat jam bij.. ik zat mijn broodje te eten 🙂
  het beestje at zijn buikje vol en ik zag het opknappen, bedacht ik me later dat de dood van het beestje nou op een ander tijdstip gaat plaatsvinden…….
  heb ik daar wel of niet goed aan gedaan, in dat stadium bevind ik me nu 🙂

  jouw foto’s zijn weer van een ongekende schoonheid.. ik heb er van genoten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.