Een nieuwe poort

Het is intussen alweer een paar weken geleden, dat ik voor het laatst een fotokuiertje heb gemaakt in de Ecokathedraal bij Mildam. De Ecokathedraal is bedoeld als een werkplaats waar langdurige processen tussen mens en natuur worden bestudeerd. Door stenen, stoeptegels en ander overtollig bouwmateriaal op bijzondere wijze opeen te stapelen kan de flora en fauna zijn natuurlijke gang gaan.

Het project is in de jaren zeventig gestart door filosoof/’ecotect’/landschapsarchitect Louis le Roy (1924-2012). De bedoeling is dat het project tot het jaar 3000 blijft duren. Deze tijd is namelijk nodig om de processen te kunnen bestuderen die eindeloos doorgaan. Om de continuïteit te waarborgen is in 2001 de Stichting Tijd opgericht, die ook als doel heeft om vergelijkbare processen te starten in binnen- en buitenland …

140331-1427xz

Bij het betreden van het terrein viel het me meteen op dat er sinds enige tijd een nieuwe toegangspoort staat. Aan weerszijden van het pad staan twee grote stapels tegels, die aan de bovenzijde taps naar elkaar toelopen …

140331-1353xz

Hoewel het er zoals bij de meeste grote bouwwerken in de Ecokathedraal tamelijk degelijk en betrouwbaar uitziet, kreeg ik toch even een wat beklemmend gevoel toen ik er doorheen liep …

140331-1357xz

En ja, eerlijk is eerlijk … het bordje is als gevolg van natuurlijke processen nauwelijks meer leesbaar, maar er wordt nog steeds gewaarschuwd …

140331-1349xz

15 gedachten over “Een nieuwe poort

 1. oef jan, 🙂 bij het bekijken van de foo’s, kon ik jouw gevoel heel goed voelen:-)
  het kan zomaar gebeuren dat je een steen op je hoofd krijgt…..

  * auw*

  Like

 2. Ik weet niet Jan maar volgens mij hoeven we niet te wachten tot het jaar 3000 jij en ik kunnen met bijna 100% zekerheid voorspellen hoe dit afloopt.

  Like

 3. Het bijzondere project van Louis le Roy heeft mij altijd zeer geboeid. De toegangspoort zou mij ook enigszins beangstigen, ik zou eromheen lopen 😉 Maar ik zou het terrein graag weer eens willen bekijken.

  Like

Reacties zijn gesloten.