Kiekendief op jacht

Terwijl ik donderdagmiddag over Friese dreven van de ene bui naar de andere reed, zag ik op een bepaald moment een grote vogel op enige afstand voor me de weg oversteken …

Langs een bosje vliegend zette hij meteen een bocht naar rechts in, waarna hij enige tijd boven een rietkraagje bleef hangen …

Omdat ik op een smal landweggetje stond, met in de verte een naderende vrachtwagen had ik ditmaal geen kans om de auto zo te manoeuvreren, dat ik de vogel door een geopend zijruitje van de auto kon fotograferen …

Kortom: ik moest hem door de voorruit fotograferen, en dat heeft helaas een flink kwaliteitsverlies met zich meegebracht …

En hoewel ook de achtergrond niet geweldig is, ben ik toch wel blij met deze foto’s, want zo vaak krijg je tenslotte niet de kans om een bruine kiekendief – want dat zal het zijn, lijkt me – op niet te grote afstand tijdens de jacht te fotograferen …
26 gedachten over “Kiekendief op jacht

 1. Steek maar een pluim op je hoed Jan.Een kiekendief zien is al niet zo door de dags maar hem ook nog kunnen fotograferen

  Wauuuuw! Dat doet men je niet zo gauw na.Spijtig dat je door de ruit moest fotograferen maar hety is toch nog toch nog een heel knap resultaat geworden.

  Like

 2. Dat kwaliteitsverlies vind ik in dit geval helemaal niet erg!!! Zonder je tekst gelezen te hebben zei ik meteen al in mezelf: Wow!

  Even mbt dat “en plein vol” (in volle vlucht) van de reageerder uit Parijs – vloog de kiekendief van a naar b zodat je hem met je lens moest volgen, of bleef hij min of meer stationair bidden/hangen boven een bepaalde plek?

  Like

  • Op de eerste foto vliegt hij van links naar rechts en zet hij een bocht naar rechts in. Daarna komt hij bijna biddend heel langzaam in mijn richting. Het tempo valt wel enigszins af te lezen aan de achtergrond, die is bij foto 2 en 3 gelijk, en bij foto 4 en 5 ook.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.