Een vroege voorjaarsdag

Op deze vroege eerste voorjaarsdag heb ik vanmiddag een tijdlang lekker in de tuin gezeten. In de zon en uit de wind was het goed te doen. Aan fotograferen had ik vandaag eens geen zin, en omdat de lopende serie voor mijn gevoel niet echt bij deze fraaie zondag past, heb ik een beter passend plaatje uit het archief gezocht …

150225-1306x

Anderhalve week geleden ben ik – met dank aan Klaske de Jong – op de valreep nog even naar de expositie van de Friese kunstschilder Gerrit Benner (1897-1981) in Museum Belvédère in Oranjewoud geweest. Dit doek uit 1970 getiteld “Landschap” straalt voor mijn gevoel de vrolijkheid van deze zonnige voorjaarsdag wel uit.

Op een grijze voorjaarsdag zal ik nog wel eens een greep in het archief doen om nog wat foto’s van Museum Belvédère en van werk van Gerrit Benner te tonen.

23 gedachten over “Een vroege voorjaarsdag

 1. Wat fijn Jan, dat je nog naar de Benner tentoonstelling geweest bent. En ook vandaag heb je zo te horen goed besteed. Hier was het 17 graden, wij hebben gewandeld, onderbroken door koffie met appeltaart buiten en tot slot een ijsje van Talamini. Van mij mag het voorlopig zo blijven

  Liked by 1 persoon

 2. Het was een heerlijke warme dag. Heb flinke wandelingen gemaakt en ook af en toe ergens een kwartiertje zitten zonnen. De landschappen die ik vandaag zag spraken toch veel meer tot de verbeelding dan het doek dat je laat zien. Smaken verschillen, het is wel vrolijk gekleurd maar verder …. ? Zie ik er helemaal niks in.

  Liked by 1 persoon

 3. Het is een vrolijk schilderij, dat me meer aan zomer doet denken.
  Het voorjaar is nog zo pril en de kleuren zo teer…
  Maar wat hadden we een mooie dag vandaag, wat een schitterend en fel licht. Je moet er gewoon aan wennen. Ik zag ook veel bijen, die uitgevlogen waren en zelfs citroenvlinders! Hier knappen we van op, Jan.

  Liked by 1 persoon

 4. Ja Jan, er zijn zo van die dagen dat je nergens zin in hebt en alleen maar wil luieren. Maar het is je gegund. De zon deed vandaag sinds lang weer haar best en dat was echt genieten. Of dat nu op een wandeling was of op een stoel in ’t zonnetje 😉
  Ik noteerde vanmiddag maar liefst 17.2 graden.

  Liked by 1 persoon

  • Op deze zonnige zondag heb ik lekker in de tuin gezeten om de broodnodige vitamientjes van de zon op te doen. Dat is een weldaad voor iemand met MS, Henk.
   En wat die kunst betreft: gelukkig mag iedereen in ons land daar zijn eigen ideeën over hebben en die nog ventileren ook. 🙂

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.