Aanleg van de regenwaterafvoer

Al vanaf eind april werden er bij de bouwplaats aan de Peelrug allerlei materialen aangevoerd, die gebruikt moeten worden voor de afvoer van regenwater in de tunnelbak …

Vooral aan de westkant van de bouwplaats werden buizen, slangen en putten verzameld …

Nog terwijl er werd gewerkt aan het plaatsen van de leuningen op het tunneldek, werd er in de tunnelbak gewerkt aan het ingraven van de materialen voor de regenwaterafvoer. Daartoe werden de taluds aan weerszijden van de tunnel in wording deels weer afgegraven en werden er her en der gaten en gleuven gegraven …

Enkele dagen later was er van al dat geploeter niets meer te zien. Op 2 juli werd de ondergrond van de tunnel gereed gemaakt voor de volgende stap …
13 gedachten over “Aanleg van de regenwaterafvoer

  1. De mannen mogen ook nu weer blij zijn met je gedegen fotowerk van hun werkzaamheden. Je schrijft het zelf ook al, een dergelijke geploeter zie je niets van weer, hoogstens de gevolgen als het niet goed is aangelegd. Want een tunnelbak vol met regenwater is niet handig. 😉

    • Dat laatste is zeker waar, dat heeft men vorige week bij een tunnel in de onlangs aangelegde “Haak om Leeuwarden” ook ondervonden. Daar bleef na een stortbui een half metertje water in de tunnel staan, en daar waren passerende automobilisten niet echt gelukkig mee.

  2. Nog nooit zo mee bezig geweest maar deze series maken me meer en meer duidelijk wat de kosten zijn van onze infrastructuur. En wat stelt het nou eigenlijk voor als je het vergelijkt met de infrastructuur in berglanden als bijv. Oostenrijk en Zwitserland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.