Wolken boven de Deelsmolen

Omdat vanmorgen al snel duidelijk was dat het ook vandaag weer geen dag voor de macrofotografie zou worden, en omdat Aafje op weg naar haar werk wind en regen op de fiets had getrotseerd, besloot ik maar een ritje door het Friese weidegebied te maken om wat wolkenluchten te scoren …

Het zal duidelijk zijn dat dat met de vele buienstraten die in hoog tempo over het land trokken, geen enkel probleem was …

Deze foto’s heb ik gemaakt bij de de Deelsmolen of Grevensmolen bij Vegelinsoord (kaartje Google Maps), een poldermolen uit 1860, die hier al eens eerder een plekje heeft gekregen …
22 gedachten over “Wolken boven de Deelsmolen

 1. Ik dacht al, het is toch geen vrijdag… Het weer is inderdaad niet wat je noemt stabiel. Als je in de auto stapt weet je niet wat je onderweg allemaal tegenkomt.

 2. en dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er vandaag allemaal voorbij komt. Tsjongejonge, wat een water, wat een wind en dan heb ik het nog niet over onweer en het feit dat het gewoon koud is buiten, dus…oliejas aan, zuidwester op, laarsjes aan en…naar buiten 😦

 3. Die eerste foto geniet mijn voorkeur wel.
  Ik weet niet hoe het met jou is Jan maar persoonlijk vind ik foto’s waar wolken opstaan altijd een stuk mooier en levendiger dan foto’s waar enkel egaal blauwe of grijze luchten op te zien zijn.

  • Dit soort luchten met voortjagende wolkenpartijen is vanuit fotografisch oogpunt zeker een stuk interessanter dan een strak blauwe lucht. Maar wat mij betreft is het nu eerst wel even genoeg geweest met al die wind en wolken. Je zult nu toch in een tentje ergens aan de waterkant op een camping staan … brrrr ….

 4. Fotografisch gezien, is dit prachtig. Maar verder …. en dat in de zomer. Ik heb nog helemaal geen zin aan herfstig weer.
  Onze dochter reist vannacht af naar Gran Canaria, ik zou zo wel meewillen in de koffer.
  Het heeft jou in ieder geval een prachtige echte Hollandse serie opgeleverd.

 5. – In diverse beduidend grotere plaatsen is de Google Streetview fotograaf nog niet geweest, of zo ja dan vaak niet in de kleine zijweggetjes. Hier is ie dit lange doodlopende paadje met maar 3 boerderijen en 1 molen toch maar mooi helemaal uitgereden. Het was vast een molenliefhebber… 😉
  (dat zou ík tenminste doen als Google Streetview fotograaf: alle doodlopende weggetjes met molens, gemalen e.d. inrijden. Maar dat zou de baas vast niet appreciëren want de bebouwde kommen gaan natuurlijk voor, anders komt Streetview noooit ‘af”…).

  – Het is wel een heel smal weggetje met heel smalle bermpjes, die Deelswal. Als het vriest en er ongetwijfeld niet gestrooid wordt, lig je zo aan een van beide kanten in de sloot met je auto, fiets of trekker.

  – Die boer heeft geluk dat ie net aan de goede kant van het water (It Deel) woont. Had ie aan de overkant gewoond, dan had ie de spoorlijn én de A32 én de Rijksstraatweg én de hoogspanningslijn én de moderne windmolen(s) in zijn achtertuin gehad…

  – Dit punt ligt direct onder het minibuurtschapje met de naam Tweehuizen (aan de gelijknamige weg), met oorspronkelijk maar 1 boerderij “waarop 2 stemmen rustten”, later waren het er 2 (huisnr. 1 en 2) en nu zijn het er 3. Tenminste nr. 1A zal er gezien het nummer wel later zijn bijgebouwd. Een raar nummer: als de huisnummers in een straat ‘vol’ zijn en je bouwt er een huis tussen, maak je daar noodgedwongen aan A-nummer van, zo van je moet toch wat. Maar hier had men toch gewoon nr. 3 of 4 van kunnen maken…

  Oorspronkelijk was het een buurtschap van Haskerdijken. Middels een grenscorrectie in 1954, waarbij tegelijk de dorpsnaam Vegelinsoord is ontstaan, is het naar dat dorp overgegaan. Logisch ook want naar Haskerdijken moet ie nu kilometers omrijden. Maar ja die boerderij lag er vast eerder dan It Deel / het Hearrenfeanster Kanaal (wat hem scheidt van het dorpsgebied van Haskerdijken), wellicht ook al eerder dan Vegelinsoord zelf…

  – Heb je voor de close up van die molen een heel eind het weiland in moeten lopen, of heb je zo’n sterke zoomlens?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.