Boswandeling bij Heidehuizen

Nadat ik gistermiddag tijdens een ritje over het zonnige Friese platteland vruchteloos had uitgekeken naar een akker waar mais werd geoogst, heb ik uiteindelijk de auto bij Heidehuizen maar in de berm gezet om een boswandeling te maken …

151026-1544x

De herfstkleuren zijn nu ongeveer op hun mooist, het bos toont vooral op zonnige plekjes een bonte schakering van nog steeds frisgroen, geel, bruin en alles wat daar tussenin zit …

151026-1545x

Hier en daar staat nog een gave paddenstoel te pronken. Dat maakte het mij weer niet makkelijker, want daardoor werd ik toch weer een paar maal gedwongen om diep door de knieën te gaan …

151026-1548x

Aan het begin van de wandeling was dat knielwerk nog goed te doen, maar nadat ik de bovenstaande paddenstoel had gekiekt, heb ik eerst toch maar rustig doorstappend koers gezet naar het bankje bij het vennetje …

151026-1546x

– wordt vervolgd –

20 gedachten over “Boswandeling bij Heidehuizen

 1. He verdorie Jan dat het momenteel weer zo kl*ten is met je gezondheid. En al die schoonheid buiten trekt je veel te ver over je eigen grenzen heen vrees ik. Maar het fotoresultaat mag er wezen als altijd.

  Like

 2. Wat is het mooi in het herfstbos. Ik had daar ook graag gewandeld, maar ik geniet van alle herfstfoto’s die iedereen plaatst. Deze van jou zijn schitterend. Ik kijk naar het vervolg van de serie.

  Like

 3. Ik kan me voorstellen dat dit een lievelingsbos is. De combinatie van loofbomen en het open karakter van de paden maakt het mooi en zeker in de herfst. Ik proef en ruik de sfeer bij het zien van je serie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Mooi hoor Jan, het zal er naast de herfstschoonheid ook heerlijk geroken hebben. Zo’n selfiestick wat ik hierboven lees is zo’n gek idee nog niet, voor in de toekomst als het écht moeizaam gaat worden.
  Je zou een houdertje kunnen maken waarin je je camera kunt vastzetten. het schermpje opklappen zodat je toch wat kunt zien en een afstandbediening (4,95) en een nieuwe uitdaging wordt geboren.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zal het in gedachten houden voor het geval de nood t.z.t. aan de man komt, Sandra. Voorlopig blijf ik zo lang mogelijk af en toe eens door de knieën gaan, want het is belangrijk om mijn beenspieren zo lang mogelijk op kracht en in relatief goede conditie te houden.

   Like

 5. ideale omstandigheden om een boswandeling te maken..

  zonnig, weinig of geen wind en prachtige herfstkleuren..

  een mooie reeks Jan met waarin de laatste foto mijn voorkeur heeft

  ik kijk al uit naar het vervolg

  prettige dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.