Dag Hanny

Zondag 2 januari is medeblogster en plaatsgenoot Hanny, in weblogland beter bekend als “Gewoon Hanny” overleden. Vandaag hebben we afscheid genomen van Hanny. Ter gelegenheid van haar afscheid open ik dit logje weer met de bloem, die ik wel vaker bij een afscheid heb gebruikt. Eigenlijk is deze bloem hier beter dan ooit op zijn plaats, omdat ik hem heb gefotografeerd op een plekje waar Hanny ieder jaar wel een paar maal met haar camera te vinden was: het strandje bij Smalle Ee …

Op 4 juli 2007 kwam ik via het weblog van Frans54 – die intussen ook al een paar jaar niet meer onder ons is – terecht op het weblog van Annemarie, in weblogland beter bekend als Annespike. Annemarie en ik bleken de avond daarvoor allebei tijdens een onweersbui voor het eerst de bliksem in beeld te hebben gevangen, en dat schept een band. Dit temeer, omdat we dat ook nog eens bijna vanaf dezelfde plek bleken te hebben gedaan, want we kwamen erachter dat we bij elkaar in de wijk woonden …

Vanaf Annespike’s weblog was het nog maar één klik om op Hanny’s blog terecht te komen. Hanny’s optimistische en in meerdere opzichten fleurige manier van bloggen stond me wel aan, zodat ik haar vanaf dat moment ben gaan volgen. In de loop van dat jaar leerden we elkaar persoonlijk kennen, waarna ik in november 2007 met Hanny en Annemarie èn mijn fotomaatje Jetske naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest toog, om ons daar eens goed uit te leven met onze camera’s …

Nadat wij in begin 2008 een nieuwe badkamer hadden gekregen, kwam Hanny op een mooie voorjaarsmiddag langs met een klein presentje. “Een bad kan niet zonder badeend,”zei Hanny. En dus kreeg ik een badeend. En niet zo maar één … Nee, het ging hier om een badeend in Hanny’s lievelingskleur blauw. Blauw met witte sterretjes. Dat blauwe badeendje zit nog steeds te pronken op de rand van het bad, en zal altijd een aandenken aan Hanny blijven vormen …

Hanny’s bloemen, haar stadsgezichten, de onvolprezen rijtjes die regelmatig terugkeerden op haar blog, de prachtige bergpanorama’s die ze in december in Oostenrijk pleegde te maken en haar reacties op andere weblogs … We zullen ze allemaal node moeten missen nu Hanny haar zo fier gestreden strijd tegen de kanker heeft verloren. Hanny laat een leegte na in weblogland, maar ze zal niet snel worden vergeten …

Jan, Annemarie, Roely, Jan, Marco, Karin, Frank en kleinkinderen heel veel sterkte gewenst in deze moeilijke tijd.

22 gedachten over “Dag Hanny

  1. Dit heb je heel mooi gedaan Jan. Ik kon haar ook via Annemarie en kwam ook regelmatig op haar weblog. Ik heb laatst nog twee door haar gefotografeerde trafohuisjes op mijn site geplaatst. Dat wilde ze graag, want ze had ze beloofd en dat moest ze dan ook nakomen. Gewoon, Hanny toch…

    Liked by 1 persoon

  2. Mooi Jan, zoals je jouw stukje in het leven, waarbij je meewandelde met Hanny, in beeld hebt gebracht. Zoals jij Hanny hebt omschreven en zoals ik Hanny heb ervaren werd zaterdag bevestigd in de afscheidsdienst. Het was fijn dat we daar met ons drieën bij konden zijn. Het leven is een gestadig afscheid nemen. Zoals jij zaterdag zo treffend zei toen we na de afscheidsdienst naar buiten liepen: “Weer een bladzijde omgeslagen…”
    In gedachten bij haar geliefden, die nu zonder Hanny verder moeten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.